Alimentele periculoase pentru femei. Atat barbatii, cat si femeile au un organism care reactioneaza diferit la anumite ingrediente. Astazi va explicam modul in care poate fi afectata o femeie daca mananca aceste produse alimentare. Efectele pot fi unele nocive si extrem de importante pe termen luni.

Daca nu esti atenta la mancarea consumata zilnic, poti avea probleme serioase de sanatate. In cazul in care ai aceste alimente in meniul zilnic, trebuie sa stii ca ele au un impact major asupra instalarii precoce a menopauzei. Adica aceasta dieta nepotrivita te poate imbatrani mai rapid.

Alimentele periculoase pentru femei. Ce efecte nocive pot avea

Un meniu bogat in carbohidrati rafinati, cum ar fi orezul si pastele, grabesc aparitia menopauzei. Daca iti plac pastele in diverse combinatii sau esti fana a orezului, atunci trebuie sa faci o schimbare rapida. O alimentatie bogata in vegetale te ajuta, tinand pe loc sau chiar amanand finalul ciclului menstrual.

Impactul menopauzei este un major asupra sanatatii unei femei, indiferent de perioada in care apare. Aceste detalii au fost analizate in cadrul unui studiu observational, fiind necesare si alte cercetari suplimentare. Insa, momentan, datele obtinute din studiul efectuat pe 14.000 de femei sunt demne de luat in seama.

Alimentele periculoase pentru femei. Oamenii de stiinta au descoperit ca acele diete care contin alimente sanatoase, precum peste gras, leguminoase proaspete, mazare sau fasole verde, ar putea amana aparitia menopauzei cu pana la trei ani. Varsta medie pentru debutul menopauzei este de 51 de ani, scrie clickpentrufemei.ro.

In schimb, femeile care mananca preparate din paste albe, rafinate, si orez, au sanse mari sa intre mai devreme la menopauza. Mai precis, cu un an si jumatate mai devreme decat varsta medie. O menopauza precoce este asociata, sustin cercetatorii, cu numeroase riscuri pentru sanatate.

Alimentele periculoase pentru femei. „Problemele menopauzei precoce pentru femeile mai tinere includ riscuri crescute de boli cardiace si osoase, depresie, dementa si disfunctie sexuala. In cazul in care dieta poate intarzia debutul menopauzei, cred ca beneficiile depasesc riscul de cancer de san asociat cu menopauza tarzie”, spune ginecologul Dr. Philip Sarrel.

loading...