O noua lege a intrat in vigoare pentru soferii din Romania. Autoritatile au decis sa confiste masinile celor care comit asemenea fapte. Un barbat din Turnu-Severin a ramas deja fara autovehicul.

Comisarii Garzii de Mediu au dreptul sa le confiste masina celor care arunca gunoi in alte locuri decat in cele amenajate. Legea a intrat in vigoare incepand cu luna mai 2020, dar putini oameni stiu despre asta.

Un barbat din Drobeta-Turnu-Severin a simtit pe propria piele ce inseamna sa aruci saci cu moloz pe camp. Potrivit acestuia ar fi fost urmarit si fotografiat in trafic. Barbatul a primit o amenda in valoare de 15.000 de lei, iar masina cu care a carat gunoiul i-a fost confiscata pe loc.

Mai mult, soferul poate contesta in instanta masura, dar daca nu va castiga procesul, masina va fi scoasa la licitatie. Proprietarul terenului a fost sanctionat cu suma de 500 de lei pentru ca nu a luat masurile necesare pentru a preveni astfel de sanctiuni.

Caz similar si in Timisoara

Doi timisoreni au fost vazuti de echipajele Garzii de mediu in timp ce aruncau deseuri intr-o zona aflata in apropierea soselei de centura a Timisoarei. Acestia au fost amendati cu cate 30.000 de lei fiecare, iar masinile au fost confiscate pe loc.

loading...