Pericol la raft. Este unul dintre alimentele preferate ale romanilor. Din pacate insa, atunci cand nu este cumparat de unde trebuie, depozitat corespunzator sau consumat dupa recomandarile specialistilor, apar probleme de sanatate. Cand vine vorba despre acest produs alimentar iubit in intreaga lume, trebuie sa fim atenti.

Branza, fie simpla, ori cu mucegai, cu trufe sau maturata, este o delicatesa. Se regaseste in meniul nostru zilnic, intr-o forma sau alta. Sunt insa cateva reguli importante care trebuie respectate, atat pentru a ne bucura de savoarea produsului, dar si pentru a putea pastra branzeturile o perioada indelungata.

Pericol la raft. Alimentul pe care putini romani stiu sa il manance corect

NU se mananca direct din frigider

Specialistii recomanda sa lasi branza macar 30 de minute la temperatura camerei, inainte sa o mananci. Asa isi intensifica aroma, avand timp sa „respire”. Daca ai cumva in frigider o branza ca brie sau camembert, aceste tipuri nu vor avea niciodata aroma perfecta atunci cand este consumata rece.

NU curata coaja sau crusta

Sunt multe branzeturi, mai ales cele maturate, care sunt conservate intr-o coaja. Aceasta trebuie curatata doar in momentul servirii. Ea este menita sa protejeze branza si nu o lasa sa se usuce. Ba dimpotriva, ii va pastra mai bine aroma, scrie clickpentrufemei.ro.

Nu se tine intr-o folie de plastic

Pericol la raft. In mod ideal, branzeturile sunt consumate la scurt timp dupa cumparare. In cazul in care nu se poate face asta, atunci trebuie sa fie pastrate corespunzator. Daca o tii in folie de plastic, branza se usuca sau se umezeste.

In primul caz, isi pierde aroma, daca se umezeste poate sa mucegaiasca. Cel mai bine este sa utilizezi hartia cerata sau hartia de copt. Singura varianta in care poti folosi folia de plastic, atunci trebuie schimbata zilnic.

Se cumpara branza in cantitati mici

Daca vrei sa ai mai multa branza in frigider, cumpara totusi o cantitate potrivita pentru tine sau pentru familie, care sa ajunga timp de maximum cateva zile.

NU se tine la congelator

Pericol la raft. Chiar daca sunt si tipuri de branza, precum parmezanul, care pot fi congelate, trebuie sa eviti aceasta procedura. Gustul va fi afectat, iar aroma nu va mai fi intensa. Cand vorbim de sortimente precum branza proaspata sau mozzarela, este complet interzisa congelarea.

NU cumpara branza rasa

Chiar daca suntem tentati cand o vedem la raft, trebuie sa evitam aceasta varianta. Branzeturile de acest fel contin numerosi aditivi, care sunt adaugati pentru conservare. Acestia, in combinatie cu sarea excesiva, pot avea efecte periculoase pentru sanatatea noastra.

loading...