Alimentul toxic din frigiderul romanilor. Este un produs care a invadat magazinele din tara noastra. Este consumat in cantitati mari atat vara, cat si iarna. Este cunoscut pentru substantele nutritive si beneficiile pentru sanatate, dar ascunde o capcana care poate fi mortala. Specialistii Asociatiei Pro Consumatori au facut o investigatie, care a scos la iveala un adevar socant.

Aceasta Asociatie este o organizatie certificata de Guvernul Romaniei in 2005 ca fiind de utilitate publica. Acesti specialisti avertizeaza ca lamaile pe care le folosim atat de des contin niste chimicale care dauneaza grav sanatatii. Se pare ca echipa APC a descoperit, printre loturile de lamai aduse din Turcia, numeroase fructe tratate cu trei tipuri de pesticide: ortofenifenol, tiabendazol si imazalil.

Alimentul toxic din frigiderul romanilor. Toti il consuma iarna, dar te poate imbolnavi de cancer

”In comert se gasesc si lamai ceruite cu E904 si E914. E904 Shellac (selac) este o rasina secretata de insecta numita kerria lacca si se foloseste pentru a da stralucire lamailor, produce iritatii la nivelul pielii”, scriu specialistii APC Romania in publicatia asociatiei, conform adevarul.ro.

Citeste si: Otrava de la raft. Cele mai toxice produse din supermarket

Se pare ca studiile care au fost realizate pe soareci indica pericolul aparitiei cancerului la vezica urinara, in cazul celor care consumau hrana cu orthophenylphenol. Imazalilul poate produce cancer hepatic si de tiroida, care este si un iritant puternic pentru ochi. Tiabendazolul este clasificat ca fiind pesticid toxic.

Citeste si: Ingredientul toxic din mancarea de Craciun. Toti romanii au asa ceva pe masa

Alimentul toxic din frigiderul romanilor. Efectele supraexpunerii la aceasta substanta includ: ameteli, anorexie, greata, varsaturi, mancarime, eruptii cutanate, frisoane si cefalee. Conform specialistilor APC Romania, se pare ca unele pesticide isi diminueaza efectul in timp. Insa, ele continua sa fie eficiente si la cateva luni dupa aplicarea lor.

Citeste si: Alimentul toxic pe care romanii il consuma zilnic. Te poate distruge

”Printre efectele cele mai cunoscute ale pesticidelor asupra sanatatii oamenilor sunt indicate cloracneea (acnee cu eruptii cutanate, cauzata de clor) – in cazul pesticidelor organoclorurate, dar si dezorientarea, anxietatea, depresia si chiar comportamentul paranoid – in cazul pesticidelor organofosforice”, sustin expertii APC, conform sursei citate anterior.

loading...