Cresc pensiile in Romania. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vine cu o veste buna pentru milioane de pensionari. Cand se maresc, de fapt, pensiile si cand ar putea incasa romanii primii bani in plus de la stat? Afla chiar acum toate detaliile. Conform ministrului, se pare ca urmeaza pensiile vor mai creste si anul viitor, in 2021.

Violeta Alexandru a explicat ca Romania este singura tara care a venit in intampinarea pensionarilor cu majorari anul acesta, din respect pentru ei. Membrul PNL din Guvernul Orban a mai discutat in aceeasi declaratie publica si despre despre arhivele Caselor de Pensii, precum si despre schimbarile pe care le-a facut pe acest segment.

Cresc pensiile in Romania. Vestea momentului pentru milioane de pensionari

„Arhivele si 0 intarzieri ale deciziilor pensiilor sunt doua dintre obiectivele mele. Sunt chestiuni pe care le-am observat mergand in teren. Mi-au pus semne de intrebare. Lucrurile trebuie puse in ordine. Unele lucruri tin de un bun simt elementar pentru oamenii din jur. Incercam sa digitalizam lucrurile. Peste trei sferturi dintre casele de pensii sunt puse la punct”, sustine ministrul.

Cresc pensiile in Romania. „Nu mi-a fost usor. A trebuit sa fiu atenta, chiar incapatanata sa se rezolve intarzierea pensiilor comunitare. Decizia lor intarzia atat de mult incat ramaneau fara venituri oamenii care ieseau la pensii. Seful de la Casa Alba statea efectiv pe dosare, am facut schimbare”, a declarat Violeta Alexandru, la Romania TV.

Cand intra banii in plus pentru pensionarii din Romania

Cresc pensiile in Romania. „Cea mai buna sursa de informatii pentru aceasta problema este Ministerul Finantelor. Suntem in contact cu colegii nostri care se ocupa de aceasta problema. Prioritatea pentru mine, dupa ce am luat decizia maririi punctului de pensie a fost sa trag tare, sa ajunga in timp veniturile lor”, a adaugat ministrul Muncii.

„Am incercat sa salvam locurile de munca si sa putem trece cat mai usor peste criza provocata de aceasta pandemie. Pot spune ca vor creste pensiile si anul viitor. Suntem constienti care trebuie sa creasca. Romania e singura tara care a facut marire in conditiile acestea in care omenirea are probleme din respect pentru pensionari”, a completat Violeta Alexandru.

loading...