Anunt oficial despre scolile din Bucuresti. Toti parintii din Capitala asteptau cu sufletul la gura decizia luata astazi, 2 noiembrie. Ce a hotarat Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta? Prefectul Traian Berbeceanu a facut anuntul oficial. S-a decis, in unanimitate, ca masurile restrictive sa fie prelungite cu inca 14 zile. Adica pana la data de 16 noiembrie 2020.

Elevii vor invata tot in regim online, de acasa, masca este in continuare obligatorie in spatiile publice, restaurantele si cafenelele raman inchise in interior. De asemenea, activitatile care se desfasoara in interior, precum cele din sali de spectacole, cinematografe sau sali de jocuri de noroc, sunt strict interzise.

Anunt oficial despre scolile din Bucuresti. Decizia a fost luata in unanimitate

„Tocmai s-a incheiat sedinta. In unanimitate s-a decis mentinerea masurilor care se afla in vigoare pana la 12 noapte, aprobate prin fosta hotarare. Nu s-a considerat necesar si oportun sa fie introduse masuri noi. Masurile vor fi pana in data de 16 noiembrie la ora 12:00. Nu s-a luat nicio alta masura restrictiva”, a spus Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

In cadrul acestei sedinte s-a mai discutat si despre posibilitatea inchiderii parcurilor pe timpul noptii. Insa, conform lui Berbeceanu: „nu poate CMSU sa adopte aceasta masura, fiind vorba despre prezumtive limitari de drepturi si libertati. S-a decis sa sesizam aceasta problema Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, daca apreciaza necesara, nu doar la nivel de Bucuresti ci la nivel national, ca la un anumit grad de infectare sa fie luata si aceasta masura”.

Anunt oficial despre scolile din Bucuresti. In ceea ce priveste posiblitatea carantinarii unor strazi, Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat ca este „o decizie eventuala, o ipoteza”.

Citeste si: Cine este, de fapt, Traian Berbeceanu, noul prefect al Bucurestiului

„Haideti sa nu privim la astfel de scenarii, sa privim la masurile care sunt in vigoare si care urmeaza sa fie mentinute in urmatoarele doua saptamani. Sunt aspecte tehnice, care se iau cu consultarea structurilor de ordine si siguranta publica, cu consultarea medicilor. Nu suntem intr-o astfel de situatie”, a completat Traian Berbeceanu, conform Digi24.

Citeste si: Carantina in Bucuresti pe timpul noptii, luata in calcul de autoritati. Anuntul noului prefect, Traian Berbeceanu

loading...