Superalimentul care reduce stresul. In natura, gasim niste alimente care fac minuni. Ne ajuta in lupta cu bolile sau chiar in prevenirea lor. Ne sunt la indemana, iar multe se gasesc deja in casele romanilor. Dar nu toti stiu ce proprietati miraculoase au, de fapt.

Astazi va povestim despre un superaliment, denumit asa datorita calitatilor extraordinare pe care le detine. Majoritatea il avem deja in camara ori ne este la indemana sa il cumparam din orice magazin. Il foloseau si bunicile sau mamele noastre aproape constant.

Ingredientul minune care previne aparitia cancerului

Superalimentul care reduce stresul. Acest ingredient minune se numeste cacao. Pare banala la inceput, folosita de obicei doar pentru prajituri sau deliciosul lapte cu cacao. Insa, vitaminele pe care le contin boabele de cacao sunt aur curat pentru organismul nostru. Ele sunt, de fapt, semintele arborelui Theobroma cacao.

Reprezinta o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, fier, calciu, magneziu, vitaminele B, C si E. Datorita continutului foarte ridicat de magneziu, ele maresc puterea muschiului cardiac, scad coagularea sangelui si regularizeaza tensiunea arteriala.

Superalimentul care reduce stresul. De asemenea, tot ele reduc formarea cheagurilor de sange si aparitia atacurilor cerebrale. Contin si serotonina, triptofan, anandamida (hormonul fericirii), dopamina si PEA. Aceasta este substanta „dragostei” produsa de creier atunci cand suntem indragostiti.

PEA joaca un rol important in cresterea puterii de concentrare, dar si a starii de constiinta, creand o viziune pozitiva asupra vietii, sustine Paradisul Verde. Cardiologii elvetieni si americani numesc ciocolata amaruie, cu un procent de 70% cacao, „aspirina dulce”. Asta pentru ca reduce afectiunile cardiace si incidenta trombozelor.

Superalimentul care reduce stresul

Superalimentul produs din aceste boabe miraculoase este untul de cacao. Seamana cu untul de cocos si poate fi folosit atat in alimentatie cat si in cosmetica. Este extras din boabele de cacao si constituie partea grasa a acestora. Reprezinta una dintre cele mai stabile si concentrate grasimi naturale.

Conform unor studii recente, se pare ca masarea pielii cu unt de cacao reduce stresul, creste imunitatea si prevenire aparitia cancerului. O serie de cercetari medicale mai afirma si ca previn bolile cardiovasculare si amelioreaza simptomele artritice. Acest lucru este posibil datorita continutului ridicat de polifenol.

Superalimentul care reduce stresul. Untul de cacao este si recomandat pentru piele uscata, ridata si matura, pentru drenaj limfatic, dar si masaj anticelulitic. Pasta de cacao cruda se poate obtine prin amestecarea untului de cacao cu pudra de cacao cruda. Aceasta se produce prin macinarea boabelor continute in pastaile arborelui Theobroma cacao.

loading...