Romanii care locuiesc peste hotare si revin in tara pentru sarbatorile de iarna trebuie sa stie ca au de indeplinit cateva conditii pentru a se intoarce acasa. Nelu Tataru a vorbit despre acest scenariu.

Intreaga lume se confrunta cu un nou val de infectari, iar situatia epidemiologica se inrautateste de la o zi la alta. Autoritatile din Romania impun conditii pentru romanii care revin in tare pentru Craciun sau Revelion.

Ministul Sanatarii a exclus reintrarea Romaniei in carantina totala, dar spune ca aceasta masura se va lua doar local, acolo unde exista focare.

Nelu Tataru spune ca urmatoarele saptamani sunt cruciale pentru intreaga popularie, mai ales ca se apropie sarbatorile de iarna, iar mult romani se vor intoarce in tara.

Numarul persoane ar putea creste in aceste conditii, pentru ca situatia epidemiologica din Uniunea Europeana nu este deloc favorabila.

Ministrul Sanatatii a declarat ca cei care revin in tara pentru a petrece sarbatorile de iarna, trebuie sa prezinte un test negativ COVID-19, fie sa stea in carantina, in functie de ce perioada aleg sa stea pe teritoriul Romaniei.

“Dupa cum stiti, sunt acele tari care au o rata de infectare mai mare ca a noastra. Conditiile sunt aceleasi, daca vine pentru trei zile vin cu un test, realizat in maxim 48 de ore, negativ. Daca vin pentru mai mult timp intra in carantina, cu posibilitatea ca in cea de-a 8-a zi sa faca acel test, iar daca este negativ in cea de-a 10-1 sa iasa din carantina”, a precizat Nelu Tataru.

loading...