Cat de toxica este carnea. Romanii sunt mari iubitori de carne. Se afla pe masa lor aproape zilnic, dar putini stiu ca poate deveni foarte nociva pentru organism. Mai ales atunci cand este preparata cu ulei, are urme de arsuri sau este inclusa in combinatii nepotrivite. Dintre toate ingredientele de baza, carnea poate deveni cel mai toxic aliment.

Citeste si: Cum fragezesti carnea de miel. Secretul pentru cea mai buna friptura la cuptor

Carnea din comert contine adesea niste substante care au efecte devastatoare asupra organismului. Poate include antibiotice, hormoni, acceleratori de crestere, anabolici, pesticide si chimicale provenite din vegetale, furaje si cerealelele consumate de animalele din care provine carnea.

Cat de toxica este carnea, de fapt. Cand devine nociva pentru organism

Specialistii sustin ca obiceiul din popor al postului ne ajuta enorm sa ne reglam organismul. Cele patru posturi anuale, dar si postul tinut de doua ori pe saptamana, ne ajuta pe termen lung sa ne mentinem sanatatea pe termen lung. Cei care consuma zilnic carne au probleme grave de tranzit intestinal, constipatie, o imunitate redusa si o sensibilitate hepatica marita.

Citeste si: Cele mai periculoase alimente pentru silueta. Te umplu de celulita

De asemenea, cei care fac asta risca sa acumuleze mult tesut adipos, care vine la pachet cu o crestere in greutate. Medicii au observat si cum consumul excesiv de carne este asociat si cu aparitia mai multor forme de cancer. Printre acestea se numara cancerul de colon, cel rectal, hepatic si ovarian.

Cat de toxica este carnea. Si sistemul digestiv are de suferit, pentru ca acest ingredient declanseaza aparitia acizilor biliari in exces. Ei ajung in colon, acolo unde irita mucoasa. Asa poate sa apara cancerul de colon. Cei care mananca prea des carne fripta sau prajita in exces au un risc cu 60% mai mare sa se imbolnaveasca de cancer pancreatic.

Citeste si: Atentie, romani: de ce sa NU spalati niciodata carnea de pui

„Am gasit dovezi ce arata ca reducerea expunerii la caldura, atunci cand se gateste carnea, este o modalitate foarte eficienta pentru anumite persoane de a reduce riscul imbolnavirii de cancer pancreatic”, a declarat dr. Kristin Anderson, de la Universitatea din Minnesota, conform doc.ro.

loading...