Calendar ortodox duminica 1 noiembrie 2020. Prima zi a lunii noiembrie ne aduce o sarbatoare importanta. Romanii ii praznuiesc pe Sfintii Doctori fara Arginti, Cosma si Damian. Cei doi vindecau bolnavii fara sa le ceara vreun ban. Le cereau doar sa aiba credinta in Hristos.

Se spune ca ei savarsesc minuni si in ziua de astazi. Cei care sunt credinciosi si au boli trupesti, le pot cere ajutorul prin rugaciune, iar suferinta lor o sa dispara. In ziua praznicului, se rosteste o rugaciune cu puteri binefacatoare. Cei curati la suflet si cu credinta adevarata pot primi in dar un miracol divin.

Calendar ortodox duminica 1 noiembrie 2020. Sfintii care vindeca orice boala trupeasca

Sfintii Cosma si Damian au trait in secolul al IV lea, in Asia Mica. Ei erau nascuti dintr-un tata pagan si o mama crestina, scrie romaniatv.net. Pentru da Damian a primit, intr-o buna zi, trei oua de la Palladia, o femeie vindecata de boala, a cerut sa nu mai fie ingropat alaturi de fratele sau.

Citeste si: Calendar ortodox noiembrie 2020. Sarbatorile religioase cu cruce rosie si zilele de post

Considerase ca si-a incalcat juramantul. Insa, prin purtarea de grija a lui Dumnezeu, cei doi au fost ingropati impreuna. Daca rostesti rugaciunea zilei catre cei doi sfinti, Domnul te poate ajuta, spune traditia ortodoxa.

Rugaciune catre Sfintii Mucenici si Doctori fara de arginti Cosma si Damian

Slavitilor facatori de minuni si Doctori fara de arginti, Cosma si Damian! Iubindu-L pe Hristos Dumnezeu din tineretile voastre, nu numai mestesugul doctorilor ati invatat, ci mai ales har neimputinat al tamaduirii tuturor bolilor ati primit de la Dumnezeu.

Pentru aceasta, si pe noi, care cadem inaintea cinstitei icoanei voastre, degrab auziti-ne. Pe copiii care cer ajutorul vostru la invatatura povatuiti-i cu rugaciunile voastre, ca, ravnind vietuirii voastre, sa afle nu numai cele pamantesti, ci mai ales sa sporeasca in cucernicie si in credinta cea dreapta.

Calendar ortodox duminica 1 noiembrie 2020. Celor ce zac de boala si s-au deznadajduit de ajutorul omenesc, dar alearga la voi cu credinta fierbinte si rugaciune osardnica, tamaduire daruiti-le cu cercetarea voastra cea milostiva si de minuni facatoare; asijderea si pe cei ce din pricina bolilor grele au cazut in trandavire, in putinatate de suflet si in cartire, cu harul cel dat voua de Dumnezeu intariti-i in rabdare si indrumati-i ca sa priceapa sfanta si desavarsita voie a lui Dumnezeu in ce ne priveste si sa se faca partasi ai harului mantuitor al lui Dumnezeu.

Calendar ortodox duminica 1 noiembrie 2020. Pe toti cei ce alearga la voi cu osardie ocrotiti-i de bolile cele crunte, si aparati-i de moartea naprasnica, si cu puternica voastra mijlocire inaintea lui Dumnezeu paziti-i neclintiti in dreapta credinta si ajutati-i in sporirea duhovniceasca, ca impreuna cu voi sa se invredniceasca in veacul ce va sa vina a lauda si a slavi numele cel preasfant si de mare cuviinta al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, in vecii vecilor. Amin.

loading...