Prognoza meteo pentru weekend. Primele zile ale lunii noiembrie ne aduce un val de frig in Romania. Vremea va fi chiar mai rece decat este normal pentru aceasta perioada, anunta meteorologii. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, 30 octombrie 2020, o informare meteo cu avertizari pentru romani.

Citeste si: Atentie: urmeaza o iarna altfel in Romania. Prognoza meteorologilor ANM

In aceasta se anunta ploi in cea mai mare parte a tarii, precum si ninsori la munte, in weekend. ANM a emis oficial si o atentionare Cod galben de vant puternic la munte, care este valabila in 17 judete. Incepand de vineri, ora 13:00, si pana duminica, ora 16:00, in nordul, centrul, estul si sud-estul tarii temporar va ploua.

Prognoza meteo pentru weekend. Val de frig si viscol in tara

La munte si, foarte posibil, in Subcarpatii Moldovei, precum si in depresiunile din estul Transilvaniei, vor fi precipitatii mixte. Local cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp si izolat 30 l/mp. Vantul va prezenta intensificari vineri si sambata. Acestea se vor manifesta indeosebi in sud-vest, anunta Digi24.

Citeste si: Meteo 1 – 31 octombrie 2020. Urmeaza o altfel de toamna in Romania

Duminica, 1 noiembrie, vantul bate in est si sud-est in general cu viteze de 50…60 km/h. In zona de munte, rafalele vor putea depasi temporar si 60….80 km/h. In jumatatea estica a teritoriului Romaniei, vremea va fi rece pentru aceasta perioada a anului.

Zonele cele mai afectate de ninsori

Prognoza meteo pentru weekend. Conform atentionarii Cod galben, de sambata ora 2:00 pana duminica ora 20:00, in zona de munte din 17 judete, adica in jumatatea de nord a Carpatilor Orientali, precum si in zona inalta a Carpatilor Meridionali vor fi temporar precipitatii, predominant sub forma de ninsoare.

Conform prognozei meteo, se va depune strat de zapada. Sambata, 31 octombrie 2020, la peste 1700 de metri, mai ales in grupele vestice ale Carpatilor Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Alerta Cod galben vizeaza zona de munte a judetelor Maramures, Bistrita Nasaud, Suceava, Mures, Neamt, Harghita, Covasna, Brasov, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj si Caras Severin.

Citeste si: Prognoza meteo ANM – 26 octombrie – 8 noiembrie 2020. Vine frigul in Romania

loading...