Nicolae Botgros se afla internat de urgenta intr-un spital din Chisinau, dupa ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Artistul a avut complicatii si a ajuns in stare grava pe mana medicilor.

Starea de sanatate a maestrului Nicolae Botgros continua sa fie grava, informeaza publika.md. Artistul a fost diagnosticat cu COVID-19, iar din cauza complicatiilor bolii, el a fost internat la Institul de Medicina Urgenta din Chisinau.

Potrivit medicilor, Nicolae Botgros se afla internat in continuare in sectia de reanimare. Purtatorul de cuvant IMU, Dorina Arseni, a marturisit ca starea de sanatate a artistului este stabila si nu s-au inregistrat schimbari esentiale. Mai mult, medicul a declarat ca pentru viata artistului lupta cei mai buni medici din Republica Moldova.

Mai multe persoane din ochestra in care activeaza Nicolae Botgros au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Cine este Nicolae Botgros

Nicolae Botgros s-a nascut pe 25 ianuarie 1953, in satul Badicu-Vechi, raionul Cahul, Republica Moldova, intr-o familie de lautari.

Tatal sau a fost lautarul Dumitru Botgros. Nicolae si cei doi frati au invatat sa cante la cate un instrument, lui Nicolae revenindu-i toba.

La sapte ani s-a dus la Scoala de muzica din Cahul. Impreuna cu fratele sau Vasile, s-a intors primavara acasa, din lipsa de bani. Copiii cantau la nunti pentru a castiga un ban. Cate putin, Nicolae a lasat toba in favoarea viorii.
Mai tarziu, Nicolae Botgros a ajuns la Soroca, la Scoala de iluminare culturala. Aici pentru prima data a asistat la un concert al orchestrei „Lautarii”.

loading...