Ingredientul toxic din mancarea de Craciun. Este un aliment gustos, toti romanii il au pe masa de sarbatori, dar putini stiu ca poate fi si nociv pentru organism. Mai ales in timpul postului, nu lipseste din meniu. Capcana ne pandeste in momentul in care cumparam acest ingredient, pentru ca nu stim sa alegem cum trebuie la magazin.

Maslinele sunt printre alimentele consumate de romani de Craciun. Simple, ca aperitiv sau pentru salata boeuf, le mancam cu placere. Conform unor studii, consumam in medie pana la doua kilograme anual. Insa, unele masline negre din comert sunt, de fapt, colorate fortat prin oxidare.

Ingredientul toxic din mancarea de Craciun. Toti romanii au asa ceva pe masa

Sortimentele de masline ambalate, din magazine, contin niste aditivi care pot avea efecte devastatoare asupra organismului. Printre acestea se numara: acid citric, acid lactic, acid ascorbic, alginat de sodiu, glutamat de sodiu, lactat feros, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu si gluconatul feros.

Sorbatul de potasiu (E202) este un conservant care irita pielea, ochii si mucoasele. Poate fi extrem de toxic pentru celulele sangelui uman. Benzoatul de sodiu (E211) este un conservant sintetic. Acesta, in reactie cu acidul ascorbic, genereaza benzen. Benzenul este o substanta toxica si cancerigena.

Ingredientul toxic din mancarea de Craciun. Acidul lactic (E270) este folosit pe post de stabilizator si conservant. Poate produce reactii alergice serioase, cum ar fi mancarimile, inflamarea limbii si a mucoaselor. De asemenea, poate irita mucoasele sistemului digestiv si poate cauza diverse afectiuni digestive, scrie clickpentrufemei.ro.

Masline toxice. Cum deosebesti maslinele vopsite de cele naturale

Exista o metoda foarte simpla sa deosebesti maslinele colorate artificial de cele care au culoarea naturala. Tot ce ai de facut este sa o strangi cu degetele si sa te uiti cu atentie la zeama. In functie de culoare, vei stii daca sunt bune de mancat. Daca zeama are culoarea mov inchis, este o maslina buna. Daca este o culoare aproape neagra, maslina este toxica si colorata artificial, scrie kanald.ro.

loading...