Calendar ortodox sambata 31 octombrie 2020. Este o zi importanta din calendarul crestin ortodox. Romanii pregatesc bucatele pe care le vor imparti pentru sufletul mortilor. Ce trebuie sa dai de pomana in aceasta zi, dar si ce trebuie sa faci neaparat, conform traditiei? AICI iti oferim toate detaliile de care ai nevoie.

In ce zi pica Sambata Mortilor in acest an? Biserica Ortodoxa face pomenirea tuturor celor trecute la cele vesnice in data de 31 octombrie 2020. Este o zi importanta inainte de inceperea Postului Nasterii Domnului, care are loc in ziua de 15 noiembrie. In aceasta sambata sfanta, trebuie sa ne rugam ca cei adormiti sa primeasca harul ce ne revine noua in ziua Nasterii Domnului.

Calendar ortodox sambata 31 octombrie 2020. Mosii de toamna sau Sambata Mortilor

Tot astazi ii sarbatorim si pe Sfintii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul si Narcis. Sfantul Stahie a fost numit episcop in Bizant de catre Sfantul Apostol Andrei. El a zidit o biserica in Arghiropoli, impreuna cu Sfantul Andrei. Ulterior, a adunat multi credinciosi si i-a invatat mantuitoarea viata.

Citeste si: Calendar ortodox noiembrie 2020. Sarbatorile religioase cu cruce rosie si zilele de post

S-a ostenit timp de saisprezece ani in nevointa, pentru mantuirea omeneasca. Apoi a trecut la cele vesnice. Amplie si Urban au fost numiti episcopi de catre acelasi sfant. Amplie a fost numit episcop in Diospoli, iar Urban a fost episcop in Macedonia.

Calendar ortodox sambata 31 octombrie 2020. Pentru ca L-au propovaduit pe Hristos si erau impotriva idolilor pierzandu-i, evreii si elinii s-au ridicat asupra lor si i-au ucis.

Narcis a fost numit episcop in Atena, Apelie in Ieraclia si Aristobul in Britania. Ei au propovaduit Evanghelia lui Hristos. Dupa multe osteneli si suferinte, si-au dat duhul in mainile Domnului, scrie antena3.ro.

Citeste si: Mosii de toamna 2020 sau Sambata Mortilor. Ce trebuie neaparat sa dai de pomana in aceasta zi

loading...