A mancat doar carnati pana la 15 ani. Cazul unui tanar adolescent a uluit medicii din intreaga lume. El a mancat doar carnati ani buni, de trei ori pe zi. Conform unui psiholog, se pare ca el sufera de o boala de nutritie, asa ca au inceput sa aplice un tratament prin hipnoza. Acum el este adolescent si locuieste cu mama lui.

Ben Simpson se numeste tanarul respectiv, din Swansea, Tara Galilor. El nu isi aminteste decat ca a mancat cartofi prajiti cu carnati toata viata lui. Totul a inceput cand a trecut la mancare solida, dupa ce mancase doar formule de lapte pentru sugari. Ani de zile a consumat acest meniu restrictiv, alaturi de apa.

A mancat doar carnati pana la 15 ani. Cum a ajuns in aceasta situatie

Mama sa, ajunsa la varsta de 55 de ani, s-a saturat de situatia bizara, asa ca a luat legatura cu un psiholog. Acesta a stabilit ca baiatul sufera de o afectiune care se numeste „Tulburare comportamentala de consum de alimente restrictive”. Femeia isi aminteste ca, inca de cand era mic, fiul ei manca doar alimente solide, precum cartofii prajiti sau carnatii.

Adica doar ceea ce putea apuca cu degetele. „La petreceri, statea intr-un colt si plangea, refuzand sa se duca sa-si ia de mancare. Daca mergea in vizita la un prieten, nu manca nimic” a spus mama sa, conform stirileprotv.ro. Inainte sa ajunga la terapie cu Ben, femeia avea mereu pe masa cate 4 sau 5 carnati.

A mancat doar carnati pana la 15 ani. Insa, baiatul nu manca orice fel de carnat, ci doar un preparat anume, fara membrana. Acesti carnati o costau pana la 75 de dolari pe luna. „M-am saturat sa cumpar numai carnati” spunea mama lui Ben. Baiatul se confrunta constant cu o problema grava. Se simtea mereu obosit, pentru ca organismul sau nu primea vitaminele obisnuite, pe care le luam dintr-o alimentatie variata.

Tocmai de aceea, Ben a inceput sa aiba rezultate proaste la scoala. Atunci, un prieten de familie i-a sugerat mamei lui sa ia legatura cu un psiholog de pe Facebook. Specialistul facea, printre altele, si sedinte de terapie. Femeia a fost uimita sa vada deja primele rezultate intr-un interval scurt de timp.

„Diagnosticul l-a pus extrem de rapid, iar faptul ca baiatul manca numai o marca de carnati – Richardson – a facut ca acesta sa fie si mai simplu” a explicat ea. Psihologul David Kilmurry l-a facut pe adolescent sa accepte macar sa incerce alte feluri de mancare. Prin hipnoza, l-a ajutat sa isi depaseasca frica de alte alimente.

loading...