Mierea de Manuka. Pe langa gustul savuros, aceasta miere este considerata de multi drept cel mai bun medicament natural. Ne aduce beneficii uriase pentru sanatate. Este chiar mai buna decat alte tipuri de miere naturala. Te fereste de raceala si te ajuta daca ai probleme cu stomacul.

Aceasta floare, Manuka, este originara din Noua Zeeleanda. Mierea facuta de albine folosind nectarul ei este un adevarat leac pentru numeroase afectiuni. Astazi iti oferim toate detaliile despre utilizarea in scop terapeutic a acestui tip de miere.

Mierea de Manuka. Cel mai bun medicament natural

Poate vindeca rani si arsuri

Conform unor studii, se pare ca aceasta miere face miracole in cazul clor care isi revin dupa niste interventii chirurgicale. Substantele din ea au proprietati antibacteriene. Mai mult decat atat, mierea s-a dovedit a fi eficienta chiar si impotriva unor bacterii rezistente la alte forme de tratament.

Te scapa de raceala

Stim deja cu totii despre leacul clasic cu ceai indulcit cu miere. Insa, aceasta varianta, de Manuka, este mult mai puternica decat alte tipuri de miere. Este antibacteriana, antimicrobiana si, se pare, si antivirala. Poate combate cu succes efectele racelii.

Te ajuta daca ai probleme ale sinusurilor

Mierea de Manuka. Mai multe studii au dovedit ca, persoanele cu probleme cronice de sanatate ale sinusurilor, s-au tratat cu succes, folosind apa cu sare si miere de Manuka, Cei care au folosit apa salina ca tratament antibacterian au obtinut acelasi efect ca cei care au utilizat apa cu miere Manuka.

Poate imbunatati digestia

Acest tip anume de miere contine niste enzime minune. Ele te protejeaza impotriva ulcerului. In plus, ea amelioreaza problemele digestive, avand si proprietati prebiotice, datorita oliozaharidelor, scrie clickpentrufemei.ro.

Face minuni pentru ten

Mierea de Manuka. Datorita rolului antibacterian si antiinflamator, aceasta miere poate fi folosita direct pe piele, ca o masca naturala. Daca ai diverse boli sau afectiuni ale pielii, precum piele care se cojeste, acnee, roseata sau eczeme, le poti calma folosind miere din floare de Manuka. Mai mult decat atat, datorita polifenolilor pe care ii contine, ajuta si la repararea barierei naturale a pielii, hidratand tenul.

Poate fi consumata si de diabetici

Mierea de Manuka. Desi contine zahar, are un indice glicemic mai mic decat alti indulcitori naturali. Mai precis, aceasta miere are un indice glicemic intre 54 si 59, in timp ce zaharul alb are indicele 68. Atentie, insa! Consultati medicul inainte de a face orice schimbare in alimentatie.

loading...