Leguma toxica pe care o folosesc romanii. Este foarte aromata si o punem in multe feluri de mancare. Putini avem insa idee cat de periculoasa poate deveni pentru sanatatea organismului nostru. Telina, caci despre ea este vorba, reprezinta una dintre cele mai des folosite legume din bucatarie.

Sunt sanse foarte mari ca si tu sa ai acum una in frigider sau pusa la congelator. Cum iti dai seama cand telina devine toxica? Iti explicam astazi toate detaliile. Exista o metoda de preparare prin care eviti aceste probleme. Consumul de telina este interzis anumitor tipuri de persoane, cu toate ca romanii o pun in supe, ciorbe, tocane si multe alte feluri de mancare.

Leguma toxica pe care o folosesc romanii. Sigur o ai prin frigider

Telina este una dintre cele mai folosite legume in bucatarie si sta la baza mai multor feluri de mancare, in special supe sau ciorbe. Telina are o multitudine de beneficii pentru organism, insa putina lume stie ca poate deveni toxica, in anumite conditii. De asemenea, consumul de telina nu este recomandat pentru unele persoane.

Telina are si multiple beneficii pentru sanatate. Contine numeroase vitamine si minerale, care sunt esentiale pentru organism. Printre ele se numara si: vitamina A, C, K, B1, B2, B5, B6, magneziu, potasiu, fibre, acid folic, calciu si mangan.

Leguma toxica pe care o folosesc romanii. Consumul de telina este recomandat de catre specialisti pentru reglarea presiunii sangvine, prevenirea cancerului si scaderea colesterolului. Vitamina K pe care o gasim in telina ne ajuta la coagularea normala a sangelui. Tot ea regleaza cantitatea de zahar din corp si ne consolideaza sistemul osos.

Ce efecte nocive poate avea consumul de telina

Insa, preparata si consumata necorespunzator, telina poate deveni toxica. Cand are efecte nocive pentru organism? Aceasta leguma devine periculoasa atunci cand este reincalzita, din cauza continutului de nitrati. Acestia sunt eliberati cand trece prin acest proces.

Leguma toxica pe care o folosesc romanii. Acesti nitrati cresc riscul de a face anumite boli, precum cancer, hipertensiune, disfunctii ale sistemului circulator si ale glandelor tiroide, cefalee, urticarii, intoxicatie si cianoza severa, scrie kanald.ro. In acest fel, facem o mare greseala sa o punem in ciorba. Este sanatos sa procedam asa doar in cazul in care mancam o singura data din preparatul culinar.

Telina mai devine toxica si cand este consumata vara. Poate provoca alergii din cauza unei substante fotosensibilizante din planta. Aceasta este numita bergapten si poate provoca reactii anafilactice. Din cauza continutului de hormoni naturali din telina, femeile insarcinate trebuie sa evite aceasta leguma.

loading...