Veste uriasa pentru cei cu masini pe benzina si motorina. Din intreaga Uniune Europeana, Romania are cel mai mic pret la benzina, dupa Bulgaria. Datele sunt furnizate de Oil Bulletin, o publicatie a Comisiei Europene.

Citeste si: Statia PECO cu cea mai ieftina benzina / motorina / GPL din Romania. Cat costa 1 litru

Romania, pret mic la benzina comparativ cu alte tari din Europa

Din data de 19 octombrie, media pretului benzinei in Romania este de 0,934 euro pe litru.

In Bulgaria gasim cel mai mic pret la benzina, la aprozimativ 0,897 euro pe litru de benzina.

Danemarca are cea mai scumpa benzina, la 1,458 euro pe litru, in Italia costa 1,389 de euro pe litru, iar in Suedia 1,362 euro litrul de benzina.

Veste uriasa pentru cei cu masini pe benzina si motorina. Motorina intr-o situatie similara cu benzina

Veste uriasa pentru cei cu masini pe benzina si motorina. In cazul motorinei, situatia este asemanatoare. La noi, combustibilul diesel costa 0,906 euro pe litru. Media europeana este de 1,105 euro pe litru de motorina.

Bulgarii sunt din nou cei mai avantajati, cu un pret de 0,866 litrul de motorina, iar cele mai scumpe tari sunt Suedia, cu 1,341 euro litrul de diesel, urmata de Belgia, cu 1,269 euro si Italia, care vine litrul de motorina cu 1,260 euro.

Citeste si: Toti soferii cu masina pe benzina sau motorina trebuie sa stie asta. Ce se intampla daca bagi carburantul gresit?

Preturile prezentate mai sus sunt preturile finale din benzinarii, avand toate taxele incluse.

Din partea Romaniei, informatiile sunt prezentate catre Oil Bulletin din partea Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.

Preturile la carburanti prezentate in acest articol reprezinta media ponderata calculata saptamanal pe baza cotei de piata a fiecarui furnizor de date pentru fiecare tip de carburant.


Sursa: Digi24
Foto: Fanatik

loading...