Veste proasta pentru soferi. In aceasta perioada, conducatorii auto primesc o noua lovitura. Are loc o mutare surpriza in domeniul asigurarilor, iar pretul politelor va creste in lunile urmatoare, anunta economica.net. Dupa niste ani buni, se scumpeste RCA. Pretul este majorat, de fapt, de companiile care domina clar acest domeniu: Euroins si City Insurance,

Acesti doi giganti detin in total mai bine de 75 la suta din volumele totale de vanzari. Iar in privinta politelor de asigurare, au monopol pe mai bine de 80 de procente din totalul acestora. Decizia de marire a pretului a venit cu o consecinta aproape imediata. Au inceput sa apara in top si companii mici de asigurare, carora le-au crescut brusc cifrele de vanzari.

Veste proasta pentru soferi. Ce se intampla cu pretul politelor RCA

Care este legatura dintre aceste evenimente? Se pare ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sa le impuna niste reguli celor doua companii care dominau piata asigurarilor, anunta tot economica.net. Este foarte posibil insa, ca si companiile mici care au acum vanzari enorme, sa majoreze in curand pretul, pentru a echilibra balanta pe piata.

Citeste si: Veste uriasa pentru cei cu masini pe benzina si motorina. Ce se intampla cu pretul la pompa

Chiar daca ASF nu poate impune un pret pentru polite, are totusi obligatia de a asigura stabilitatea financiara a companiilor care ofera RCA. Poate sa impuna o refacere a calculelor generale legate de preturi, iar asta s-a intamplat in cazul City Insurance si Euroins.

RCA 2020. O companie mare pleaca din Romania. Ce trebuie sa afle clientii

Veste proasta pentru soferi. Cei de la economica.net anunta ca Brexitul a mai facut o victima. In lipsa unui acord intre Marea Britanie si Uniunea Europeana, o companie mare a anuntat ca se retrage din Romania. Firma a intrat acum doi ani pe piata de RCA din tara noastra, dar acum si-a incetat activitatea incepand cu data de 1 septembrie, anul acesta.

Citeste si: Cum a fentat o soferita din Constanta ridicarea permisului. A fost prinsa de radar cu 111 km/h in localitate

Cu toate acestea, instrumentarea dosarelor de dauna va continua si dupa data de 31 decembrie 2020, in conformitate cu acordul primit de la ASF, dar si cu legislatia din Romania. Vezi AICI toata povestea completa.

Citeste si: Atentie, soferi! Ce se intampla, de fapt, cu polita RCA de la 1 iulie

loading...