Cel mai sanatos superaliment. Putini romani stiu ce miracole face pentru sanatate. Chinezii il apreciaza si in consuma constant de sute de ani. Si pe plan mondial este foarte iubit acest aliment stravechi. Multi il numesc chiar „regele cerealelor”. Paavo Airola, un cunoscut medic nutritionist american, vorbeste la superlativ despre mei.

„Cereala cu cele mai multe substante nutritive din lume. Meiul este un aliment minunat si complet, bogat in proteine si cu un continut scazut de amidon, usor de digerat si care nu provoaca niciodata gaze sau fermentari in stomac”, sustine specialistul in nutritie. Aceasta super cereala este perfecta si pentru post.

Cel mai sanatos superaliment. Chinezii il consuma de sute de ani

Meiul este bogat in substante nutritive importante pentru corpul nostru. Contine fosfor, magneziu si potasiu, vitamina A, complexul B, acid salicilic, lipide, protide si aminoacizi. Meiul este numita cereala miraculoasa in Europa. Are un continut redus de grasimi saturate si de sodiu. Este benefica si pentru persoanele care sufera de boala celiaca, fiindca nu contine gluten.

Meiul mai contine si silicon, o substanta extrem de importanta pentru sanatatea dintilor, a pielii, a unghiilor si pentru un par frumos. Regele cerealelor este indicat astenicilor, convalestentilor si cardiacilor, scrie click.ro.

Cel mai sanatos superaliment. ”Meiul este indicat astenicilor si persoanelor care sunt in convalescenta, fiind un minunat agent de refacere si in caz de oboseala intelectuala. Acest aliment complet, ar trebui inclus in hrana omului modern. Recomand dieta cu mei si femeilor gravide, dar si cardiacilor”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie.

Specialistul are si competente in fitoterapie si nutritie, iar aceasta remarca a fost inclusa in studiul ”Meiul, un superaliment, eficient contemporanilor”. Exista mai multe varietati de mei. Cea mai valoroasa este sorgul. Acesta poate fi folosit frecvent in numeroase preparate culinare. De la paine la salate sau supe, te poti bucura oricand de proprietatile lui miraculoase.

loading...