Cel mai mare pericol pentru romani. Un studiu efectuat recent in SUA ne arata ca noul coronavirus se raspandeste cel mai rapid intre membrii aceleiasi familii. Virusul este foarte periculos si pentru evenimentele private si intre prieteni.

Si anchetele epidemiologice ralizate pe teritoriul tarii noastre confirma acest lucru.

Cel mai mare pericol pentru romani. Medicul Valeriu Gheorghita explica situatia

Medicul Valeriu Gheorghita, de la Spitalul Militar din Bucuresti, ne da mai multe explicatii.

„Este cu siguranta unul dintre factorii care contribuie la raspandirea acestui virus, in mediul familial si in special la anumite petreceri desfasurate in mediul privat, unde este foarte greu sa intervii din punctul de vedere al masurilor de control.

Exista o tendinta de a nu respecta masurile de protectie atunci cand ne intalnim in grupuri de persoane pe care le cunoastem, cu care obisnuim sa ne vedem periodic, cu diverse ocazii, si bineinteles ca cu aceasta ocazie exista acest risc de raspanire a infectiei de la o persoana la alta, cu atat mai mult acolo unde avem o raspandire comunitara accelerata„, a declarat medicul.

Cel mai mare pericol pentru romani. „Cred ca, pana la urma, de baza ramane responsabilitatea individuala atunci cand organizam acest fel de petreceri sau evenimente de orice natura sa intelegem ca prin aceste activitati putem sa contribuim negativ la raspandirea virusului si sa facilitam raspandirea virusului in populatie, pentru ca acele persoane, la randul lor vor fi contacti cu multe alte persoane dupa ce pleaca de la acea petrecere. Pana la urma, cred ca ramane nivelul de educatie, de responsabilitate, de implicare civica pentru fiecare dintre noi. Va fi foarte greu sa vina cineva la usa sa verifice daca respecti masurile de preventie.

E clar ca vorbim de o perioada de sacrificii pentru toata lumea, dar daca unii aleg sa eludeze aceste reguli si sa creada ca pacalesc masurile de preventie, se insala, pentru ca, inevitabil, aceasta crestere a numarului de de cazuri se intoarce ca un bumerang si se rasfrange si asupra lor. Nu putem trai izolati, traim intr-o societate care functioneaza pe baza unor reguli”, a mai adaugat medicul.

Zi cu recorduri negative in Romania. Cate cazuri au fost in ultimele 24 de ore

Cel mai mare pericol pentru romani. Din pacate, in ultimele 24 de ore au fost raportate 5.343 de cazuri noi de COVID-19 in tara noastra. Acest numar reprezinta un nou record negativ al infectiilor cu coronavirus, de la inceputul pandemiei in Romania. Tot in ultima zi au murit in total 107 de romani. Este cel mai mare numar de decese inregistrat pana acum.

Pana astazi, 28 octombrie 2020, au fost confirmate pe teritoriul Romaniei un total de 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre acestia, 159.855 de pacienti au fost declarati vindecati, conform Digi24.

Capitala, precum si alte 5 judete au o rata de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori. In orasul Cluj, rata de infectare a ajuns la 4.09.


Sursa: Digi24
Foto: unitedwaymassbay.org

loading...