Exista o discrepanta uriasa intre pensiile din Romania. Cea mai mare suma incasata de un roman este de 73.890 lei pe luna, in timp ce altii se chinuie sa supravietuiasca. Este si cazul unei femei in varsta de 76 de ani care traieste intr-un catun din Muntii Apuseni.

Tanti Fica traieste singura intr-un catun din judetul Alba, dupa ce a ramas vaduva in urma cu sapte ani. Dupa moartea sotului, ea primeste lunar o pensie de… 15 lei, bani cu care trebuie sa se descurce.

Tanti Fica are 76 de ani si are domiciliul in catunul Fantanele, la aproape 10 kilometri de centrul comunei Ceru Bacainti din Muntii Apuseni. Potrivit click.ro, in acest catun mai traiesc doar patru persoane, iar satul este unul rasfirat.

Accesul pana la locuinta femeii se face doar cu o masina de teren si in plus trebuie urcat un deal de circa o jumatate de ora. Tanti Fica se ocupa de cresterea animalelor si are o vaca, un cal si cateva gaini.

Dupa ce sotul ei a murit, a mostenit o pensie de urmas: 15 lei pe luna. Din cauza accesului dificil, nici postasul nu poate sa urce la ea in fiecare luna pentru a-i duce pensia.

Cazul femeii a fost prezentat la emisiunea Izolati in Romania de la TVR, iar cei care doresc sa o ajute pot gasi informatii pe grupul de Facebook “Ajutor pentru tanti Fica”. Campania a fost initiata de un tanar, iar tanti Fica are nevoie urgenta de alimente de baza: ulei, faina, zahar si de o soba noua.

Cine este barbatul cu cea mai mare pensie din Romania

Gheorghe Balasoiu se numeste romanul care a ajuns sa incaseze o pensie record din partea statului roman. Barbatul primeste lunar in cont suma de 73.890 lei brut/luna, adica 66.701 lei net.

Acum in varsta de 73 de ani, Balasoiu a fost de meserie sef de penitenciar si procuror. A ales sa investeasca o parte din avere intr-o vila impresionanta, aflata in apropiere de Pitesti, intr-un sat.

loading...