Exista fel si fel de mituri pe internet cu privire la veniturile pe care le castiga luptatorii din Legiunea Straina. Viata mercenarilor a trezit dintotdeauna interesul curiosilor, iar in randurile de mai jos va prezentam cateva lucruri interesante despre acest subiect.

Legiunea straina este o unitate de elita a armatei franceze si a fost infiintata pe data de 9 martie 1831 de regele Ludovic-Filip. Sub mottoul “Legiunea este patria noastra” si marsul “Le Boudin”, mii de voluntari straini au luptat de-a lungul timpului pe diferite teatre de operatiuni.

Legionarii care provin din 138 de tari pot aplica, dupa trei ani de serviciu in cadul Legiunii, pentru obtinerea cetateniei Franceze. Mai mult, potrivit unui ordin guvernamental din 1999, cei care au fost raniti pe campul de lupta pot deveni cetateni francezi.

Serviciul in Legiune este foarte periculos. Peste 35.000 de straini au fost ucizi in cadrul misiunilor. “Timpul nu este important. Suntem praf de stele. Nu insemnam nimic. Fie ca vom muri la 15 ani, fie la 79, chiar nu conteaza. Asa ca lua-le-ar naiba de ingrijorari legate de razboi”, a declarat William Langeweische, un vechi legionar, pentru Vanity Fair.

Sediul central al Legiunii se afla la Aubagne, in sud-estul Frantei. Anual, mii de persoane se prezinta aici pentru a-si incerca norocul. Potrivit Business Insider, plata unui legionar porneste de la 1450 de dolari pe luna pentru cel putin primii doi ani.

Ghid de inrolare in Legiunea Straina

Intregul proces de recrutare si selectie dureaza intre 2 si 5 saptamani, perioada exacta depinzand de fiecare candidat in parte. Pentru a participa la recrutare, este obligatoriu sa te prezinti la unul din sediile Legiunii: cel mai mare și mai important este la Aubagne. Procesul incepe din momentul in care ii predai pasaportul / actul de identitate unui membru al legiunii dintr-un centru de rectrutare si se termina in momentul in care esti oficial acceptat sau respins.

In toata perioada in care esti supus testarii, ai parte de cazare gratuita, de mancare si haine, toate asigurate de Legiune.

Candidatii afla daca au fost admisi sau respinsi in fiecare joi dupa amiaza. Ca voluntar, ai dreptul sa ceri sa pleci acasa in orice dimineata pe intreaga perioada a procesului de recrutare. Chiar daca esti casatorit, contractul cu Legiunea este semnat ca celibatar.

loading...