Ingredientul toxic din cola, bere si otet. Zi de zi, consumam produse alimentare care contin niste substante ce ne pot distruge organismul. Un astfel de ingredient care ne poate distruge organismul este inclus in multe alimente banale, consumate de romani zilnic.

De la halba de bere pana la otetul din salata, numeroase produse ajung sa ne provoace probleme de sanatate din cauza lui. Este vorba despre asa numitul „caramel”, cel mai raspandit si mai intens utilizat colorant alimentar.

Ingredientul toxic din cola, bere si otet. Il consumi zilnic, fara sa iti dai seama

Conform unui studiu al Institutului Stiintific de Sanatate Publica (ISP) din Belgia, efectele lui adverse sunt extrem de periculoase. El este ingredientul care da alimentelor si bauturilor culoarea specifica, de chilimbar. Tot acest colorant este responsabil pentru gustul de zahar ars.

Este folosit in bauturile tip cola, in bere, sosuri, otet, inghetata, dar si in multe alte produse alimentare din comert. Reteta de baza este numita E150a, dar ea este adesea modificata prin adaugarea de amoniac (E150b), sulfiti (E150c) ori cele doua substante chimice combinate (E150d), relateaza Agerpres, conform observatorinternational.ro.

Ingredientul toxic din cola, bere si otet. Caramelul se obtine prin topirea zaharului in apa. Insa, poate produce substante noi atunci cand este pus sub influenta unei surse de caldura. Dintre aceste substante noi, ISP a descoperit 4 cu potential toxic:

  • THI (o substanta care impiedica functionarea corecta a reactiilor imune ale organismului)
  • 5-HMF (o substanta care are un potential ridicat de toxicitate)
  • 2-MIE si 4-MEI (agenti cu potential cancerigen) – Ingredientul toxic din cola, bere si otet

Atentie, romani. Leguma toxica din pietele din Romania: toata lumea o consuma

Romanii sunt mari amatori de legume proaspete, dar trebuie sa fie atenti la ce cumpara din piata sau supermarket. Unele produse pot fi cultivate in conditii inproprii si pot avea efect nociv asupra organismului. Citeste AICI care este leguma toxica pe care o consumam fara sa ne gandim la efecte.

loading...