Fran Drescher, imbracata intr-un halat de baie alb, face o pauza in timpul interviului. Franny din serialul dadaca salveaza o albina care a patruns in interior. Este innorat in Malibu, dar exista albine din belsug in gradina de pe terasa actritei din „The Nanny”.

 Franny, din serialul Dadaca, prietena cu natura

„Sunt un fel de mama a pamantului”, spune ea. Un mix de muzica Zen rasuna prin casa ei alba, plina de arta si suveniruri, de pe malul oceanului. De cand a invins cancerul uterin in urma cu doua decenii, coasta Californiei a devenit sanctuarul ei fericit si un refugiu pentru insecte si alte animale salbatice care se aciueaza in jurul casei. Ea pune boluri de apa si mancare afara, pentru furnici, albine si pasari.

„Toate vietuitoarele au nevoie de apa”, explica Franny, din serialul dadaca, in varsta de 63 de ani. Ea este o budista practicanta (sau, in cuvintele ei, „Bu-Evreu”). „Traiesc in natura, nu in ciuda ei. Acesti patru pereti sunt o iluzie. Ne protejeaza de vreme, nu de viata salbatica”.

Dupa ce a creat unul dintre cele mai indragite personaje ale televizorului, Fran Fine, in serialul „The Nanny”, o satira pe sticla a propriei sale personalitati supradimensionate, Drescher a petrecut decenii folosind vocea ei unica pentru a promova educatia, dragostea si sanatatea.

Coronavirusul nu opreste cariera „dadacei”

Ultimul ei rol este in „The Christmas Setup”, in premiera pe 12 decembrie, care este prima comedie romantica de vacanta a retelei cu o poveste principala LGBTQ. De asemenea, ea scrie la o adaptare pe Broadway a „The Nanny”, un proiect care ramane in curs de dezvoltare in ciuda problemelor provocate de coronavirus.

Dar cea mai mare sansa din acest sezon pentru Franny din serialul dadaca ar putea fi pe retelele de socializare, unde isi foloseste platforma pentru a critica consumerismul, capitalismul si sistemul american de sanatate – un subiect pe care l-a explorat si in comedia NBC din acest an, „Indatorat”.

Inspiratie neasteptata venita din anii 90

Franny, din serialul dadaca a devenit un model inedit pentru o noua generatie. Aparitiile ei stridente de tip leopard in „The Nanny” sunt astazi apreciate pe Instagram si iubite de celebritati precum Cardi B. Politica ei empatica pledeaza pentru productia americana, un sistem national de sanatate si o retea robusta de securitate sociala, o atitudine mai deosebita de liberalismul generalizat de la Hollywood.

Viata ei amoroasa ramane complet moderna. S-a casatorit cu iubitul din liceu, Peter Marc Jacobson, in 1978 si apoi au creat „The Nanny”. Au divortat in 1999 (mai tarziu s-a doveit ca Peter era homosexual). Raman prieteni apropiati, creand chiar impreuna serialul „Happily Divorced”. Drescher spune ca se bucura de compania „unui prieten cu beneficii”.


Sursa: nypost.com
Foto: nypost.com si pagesix.com

loading...