Minunea sfantului Mucenic Dimitrie. In data de 26 octombrie este sarbatoare mare in calendar. Romanii il praznuiesc pe Sfantul Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir. El s-a nascut la Tesalonic. Era fiu al prefectului care, in secret, trecuse la crestinism, in timpul imparatului Maximilian Galeriu. A trait in vremea in care crestinii erau prigoniti si ucisi fara mila.

Citeste si: Calendar ortodox octombrie 2020. Sarbatorile religioase cu cruce rosie si zilele de post

Prefectul si sotia sa aveau o camera ascunsa pentru rugaciune, acolo unde se rugau la Hristos si Maica Domnului pentru a le darui un fiu. Atunci cand s-a nascut Dimitrie, parintii lui au dat masa mare la toata cetatea, dar mai ales saracilor, Asa i-au multumit lui Dumnezeu pentru dar. Cei doi l-au crescut pe Dimitrie in drepta credinta.

Minunea sfantului Mucenic Dimitrie. Cum si-a recapatat vederea o fetita

„Acum cateva luni au venit la biserica sfan­tului o mama indurerata cu fiica ei draga de aproximativ opt anisori. Copilul se confrunta cu o problema serioasa, de vreme ce nu vedea cu ochiul stang. Cele doua s-au rugat mult Sfan­tului Dumitru pentru vindecarea copilasului. De asemenea s-a cantat canonul-paraclis al sfan­tului si s-a citit o rugaciune speciala pentru vindecarea elevei.

Cele doua au plecat impacate de la biserica spre casa lor, luand totodata si un pliculet cu vata imbibata cu mirul sfantului. Dupa trei zile micuta se pregatea pentru scoala, precum facea zilnic, iar mama ei a insotit-o ca­tre locul de unde trebuia sa o preia autobuzul scolar. Masina a sosit, iar scolarita a urcat. A la­sat ghiozdanul jos si, precum obisnuia, si-a tes­tat ochiul suferind, adica a inchis ochiul drept si a vrut sa constate daca vede cu stangul.

«Vad!» a strigat si a sarit in sus. «Minunea Sfantului Dumitru!» Soferul a oprit autobuzul. Cu nespusa bucurie a strigat-o pe mama ei, care inca nu se indepartase de statie, pentru a se face si ea partasa la aceasta mare binecuvantare si minune savarsita de Sfantul Dumitru.

In dupa-amiaza aceleiasi zile a venit familia respectiva, plina de emotie, la biserica pentru a-si exprima recunostinta si evlavia fata de Sfan­tul Dumitru, facatorul de minuni si datatorul de sanatate”, scrie in cartea Sfintii nostri, Sfanta Mitropolie a Tesalonicului. Biserica Sfantul Dumitru – Ocrotitorul, Editie ingrijita de Pr. Asterios Karabatakis, Tesalonic, conform doxologia.ro.

Citeste si: Minunea Sfintei Parascheva. O femeie din Vaslui a primit o casa, dupa ce s-a rugat

loading...