Pensie de 30.000 de lei. In aceasta perioada, unul dintre cele mai discutate subiecte este cel legat de marirea pensiilor. Din pacate, sunt mii de romani care abia reusesc sa supravietuiasca cu banii primiti lunar de la stat. Exista insa si unele persoane care primesc niste sume ce par astronomice pentru majoritatea cetatenilor.

Citeste si: Ce pensie primesti, de fapt, daca ai muncit mai putin de 15 ani

In Romania, sunt peste 4,6 milioane de pensionari a caror pensie medie este in valoare de 1.586 de lei. Sunt insa si unii varstnici care nu duc grija zilei de maine. Au avut salarii mari, care le permit sa se bucure acum de un venit consistent. Cea mai mare pensie din Romania, pe baza contributivitatii, este de peste 33.000 de lei, anunta click.ro.

Pensie de 30.000 de lei. Ce roman primeste acesti bani de la stat

Conform regulilor din sistemul public de pensii, asigurarea este obligatorie pentru anumite categorii de persoane. De asemenea, este facultativa pentru persoanele care doresc sa-si completeze venitul asigurat ori sa realizeze stagiu de cotizare. Asiguratii au insa obligatia sa plateasca contributii de asigurari sociale.

Citeste si: Barbatul cu cea mai mare pensie din Romania. Secretul dureros din trecutul lui

Au si dreptul sa beneficieze de prestatii de asigurari sociale, conform legii. Cu cat venitul este mai mare in perioada activa si pensia va fi mai mare, drept consecinta. Potrivit datelor oferite de Casa Nationala de Pensii Publice, cea mai mare pensie platita strict in functie de principiul contributivitatii se ridica la aproximativ 33.235 de lei brut.

Pensie de 30.000 de lei. Din aceasta suma totala, se scad 2.000 de lei. In plus, statul aplica un impozit pentru 31.235 lei. Valoarea astfel obtinuta se scade apoi din cuantumul brut al pensiei, rezultand astfel pensia neta. Se pare ca a doua cea mai mare pensie stabilita strict in functie de plata contributiei este de 28.500 de lei brut, sustine aceeasi sursa.

Citeste si: Cine este, de fapt, barbatul cu cea mai mare pensie din Romania. Incaseaza lunar 73.890 de lei: ce meserie a avut

Alte opt persoane primesc pensii peste brute de 25.500 lei, calculate tot pe baza contributivitatii. In plus, peste 27.000 de pensionari cu pensii de peste 5.000 de lei brut lunar. Din pacate insa, cei mai multi romani au pensii intre 1.000 si 1.500 de lei. Asta in timp ce, in cazul magistratilor, cea mai mare pensie bruta ajunge la 78.600 de lei.

loading...