Surpriza. Dupa ce Gheorghe Cojocaru a fost demis, Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei. Joi seara a fost publicata in Monitorul Oficial hotararea de Guvern prin care acesta a fost numit.

“Domnul Berbeceanu Traian, exercita, cu caracter temporar, in conditiile legii, finctia publica de prefect al minicipiului Bucuresti”, se arata in hotararea de Guvern.

Inca de miercuri, premierul Ludovic Orban a anuntat ca Traian Berbeceanu este printre cei evaluati pentru a fi noul prefect al Capitalei. Acesta i-a luat locul lui Gheorghe Cojocaru.

“De luni m-ati intrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam sa anunt decizia de a schimba prefectul inaintea unei sedinte conduse de prefect, a Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta si in conditiile in care trebuiau implementate deciziile din decizia Comitetului. Astazi pot sa va spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la sedinta de guvern vom opera aceasta modificare si, da, Traian Berbeceanu se afla printre posibilii candidati”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Cine este Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu s-a nascut in anul 1974 si este poreclit Comisarul Cattani. Este un fost politist iesit la pensie – comisar-sef in rezerva. A fost sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia si a fost numit Politistul anului in 2007 si 2014 la categoria Combaterea Criminalitatii Organizate si Politistul anului in 2013.

Dupa ce a fost acuzat ca a sprijinit o grupare infractionala specializata in evaziune fiscala cu produse petroliere si care a generat un prejudiciu de 3,5 milioane de lei, a fost trimis in judecata. A fost achitat, in prima instanta, pe 30 iunie 2016 si in martie 2018 a inceput judecata de apel, potrivit Wikipedia.

loading...