Angajari in pandemie. Inca de la inceputul anului, tara noastra a fost grav afectata de pandemie. Printre cele mai dificile obstacole a fost capacitatea sistemului sanitar de a face fata situatiei. O astfel de situatie cere masuri speciale, iar anuntul lui Raed Arafat vine ca un raspuns la nevoile celor din sistemul medical.

Citeste si: Ce salariu incaseaza acum, de fapt, Raed Arafat. Declaratia de avere

Ministerul Sanatatii a prezentat public, in sedinta de Guvern de joi, 22 octombrie, o propunere de ordonanta de urgenta, A fost prezentata in prima lectura. Aceasta prevede angajarea in sistemul medical a unui numar de 200 de tineri, dintre cei care si-au finalizat rezidentiatul.

Angajari in pandemie. Anuntul facut de Raed Arafat. Ce posturi sunt disponibile

Secretarul de stat, Raed Arafat, a anuntat public ca ordonanta se refera strict la tinerii care si-au finalizat acum rezidentiatul.

„Noi am propus acum primii 200, specialitatile pe care le tintim sunt ATI, Urgenta, Pneumologie, Infectioase, Epidemiologie si Radiologie, sa vedem, daca e cerere, atunci venim cu o suplimentare”, a declarat Raed Arafat la inceputul sedintei de Guvern, conform Digi24.

Citeste si: Cine sunt, de fapt, parintii lui Raed Arafat. Cu ce se ocupa

El a mai precizat si ca primii 200 de tineri vor fi angajati la Spitalul Gerota. De aici vor fi distribuiti ulterior de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Angajari in pandemie. „La finalizarea perioadei, care poate sa dureze vreo 6 luni, ei vor avea posibilitatea sa aleaga posturile vacante unde vor sa mearga, fara concurs. Acesta va fi modul prin care vom atrage medicii care au terminat rezidentiatul”, a mai spus Raed Arafat.

Citeste si: Secretul lui Raed Arafat. De ce nu are, de fapt, o sotie

Conform declaratiilor acestuia, autoritatile au in vedere inclusiv cresterea capacitatii de ventilatie la nivelul Unitatilor de Primiri Urgente, in perioada urmatoare. Aceasta masura este necesara pentru a-i putea trata corespunzator pe pacientii care ajung aici, inainte de preluarea lor in ATI. Raed Arafat mai sustine si ca se incearca suplimentarea ventilatoarelor cu unele aflate in stoc.

loading...