Se dau bani pentru pensionari. Veste buna pentru varstnicii cu venituri modeste. Se pare ca decizia Guvernului Orban le va aduce niste bani in plus pensionarilor in varsta de peste 75 de ani, cu pensii sociale. De asemenea, printre cei vizati se numara si cei fara adapost, anunta avocat.net.

Citeste si: Pensii 2020. Cum afli cati ani de vechime ai. Tot ce trebuie sa stii cand iesi la pensie

Masura se aplica retroactiv, pe 4 luni. Banii vor fi virati incepand cu luna decembrie, sub forma unor tichete de masa calda, in valoare de 180 de lei. Cei care vor beneficia de acest ajutor sunt cei care au pensia de la stat mai mica sau egala cu suma de 800 de lei. Astfel, suma totala primita de

Citeste si: Veste uriasa pentru 7 milioane de pensionari. Ce se intampla cu pilonul 2 de pensii

Se dau bani pentru pensionari. Mii de romani primesc 180 de lei in plus

Conform OUG dat de Guvernul Orban, cealalta categorie de beneficiari sunt persoanele si familiile fara adapost, familiile cu copii, fara domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Citeste si: Lovitura devastatoare pentru milioane de pensionari. Ce se intampla cu banii de pensii

Se dau bani pentru pensionari. Ce masuri contine ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 115/2020

  • Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde emise nu permit efectuarea de operatiuni de retragere de numerar sau de preschimbare in numerar.
  • Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde pot fi utilizate doar pe teritoriul Romaniei, in termenul de valabilitate si numai pentru achizitionarea serviciilor de servire a mesei calde pentru care au fost emise.
  • Se interzice unitatilor afiliate acordarea unui rest de bani la tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde.
  • Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde se alimenteaza lunar. Alimentarea se face exclusiv cu valoarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde acordate beneficiarilor.
  • Valoarea nominala a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde acordate destinatarilor finali nu poate sa fie diminuata in niciun mod.
  • Contravaloarea tichetului social pe suport electronic pentru mese calde reprezinta venit neimpozabil, conform prevederilor art. 62 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
  1. La articolul 3 alineatul (2), litera a) va avea urmatorul cuprins:

a) persoanele care au implinit varsta de 75 de ani sau peste aceasta varsta, care beneficiaza de indemnizatia sociala pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, platite prin case teritoriale de pensii. In cazul in care destinatarii finali beneficiaza de mai multe indemnizatii sau venituri din pensii aflate in plata, iar valoarea cumulata a acestora depaseste valoarea indemnizatiei sociale pentru pensionari, acestia nu beneficiaza de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde;.

loading...