Mesaj RO-ALERT pentru bucuresteni. In urma cu putin timp, bucurestenii au fost alertati de mesajul oficial transmis de autoritati. A fost primit atat in limba romana, cat si in limba engleza. Prin acesta, sunt anuntate si restrictiile care intra in vigoare chiar de astazi. Ce sunt obligati locuitorii din Capitala sa faca?

Citeste si: E oficial: se inchid scolile. Premierul Ludovic Orban a facut anuntul. Scenariu rosu

Numarul mare de cazuri din Bucuresti a dus la trecerea in scenariul rosu. De aceea, autoritatile romane au considerat ca este necesara utilizarea acestui sistem de avertizare al populatiei. Asa cum a anuntat AICI si premierul Ludovic Orban, locuitorii din zona au mai multe obligatii.

Mesaj RO-ALERT pentru bucuresteni. Ce restrictii intra in vigoare de astazi

Consiliul Municipal pentru Situatii de Urgenta a decis luni, 19 octombrie 2020, ca masca sa fie obligatorie in Bucuresti in toate spatiile publice inchise si deschise. In plus, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele si salile de jocuri de noroc vor fi inchise pentru urmatoarele 14 zile. Masurile s-au aplica chiar de luni noapte.

Toate scolile din Bucuresti intra in scenariul rosu, astfel cursurile vor fi desfasurate online. Decizia CMSU vine dupa ce rata de infectare in Capitala a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori, anunta Digi24. Aceasta lista de masuri obligatorii sunt enumerate, de altfel, si in mesajul RO-ALERT.

Sursa foto: Digi24

Citeste si: Ce inseamna scenariul rosu in Bucuresti. Ce masuri se pot lua in cazul scenariului 3

Mesaj RO-ALERT pentru bucuresteni. “Comitetul Municipal pentru situatii de Urgenta va constata depasirea pragului de trei la mie si va lua masuri. Printre aceste masuri este purtarea obligatorie a mastii in toate spatiile deschise, suspendarea cursurilor scolilor si organizarea cursurilor online, suspendarea activitatii teatrelor, cinematografelor, restaurantelor si cafenelelor la interior”, a declarat Ludovic Orban, inainte de trecerea la scenariul rosu potrivit sursei citate anterior.

loading...