Cum sunt alesi pacientii pentru ATI. Din nefericire, Romania este la un singur pas distanta de situatia dramatica din Italia. Medicii din toata tara sunt disperati. Intreg sistemul medical abia mai face fata. Sunt zeci de spitale unde nu mai sunt disponibile locuri pentru pacienti la ATI. Insa cazurile cresc alarmant de la o zi la alta.

Situatia generala este atat de grava, incat s-a decis ca Bucuresti sa intre in scenariul rosu. Citeste AICI toate detaliile despre masurile obligatorii pe care trebuie sa le respecte locuitorii Capitalei. Medicul Virgil Musta este seful Clinicii de Infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Si el confirma situatia disperata in care a ajuns sistemul medical.

Cum sunt alesi pacientii pentru ATI. Virgil Musta, avertisment pentru romani

”Lucrurile nu arata prea bine pentru ca pandemia este in crestere si suntem la limita. E dificil pentru ca aceasta alegere poate lasa traume. Am colegi stresati in garda, care se intreaba ce sa faca daca vin pacienti si nu sunt paturi cu oxigen, nu mai e loc la ATI. Pana acum noi am reusit sa trimitem pacientii intr-un judet limitrof pentru terapie intensiva. Dar situatia devine foarte dificila”, a declarat Virgil Musta, la Digi24.

Cum sunt alesi pacientii pentru ATI. ”In primul rand legea nu ne permite ca o persoana care are sanse minime de supravietuire si care se afla pe ventilatie mecanica sa fie decuplata. E principiul primul venit, primul servit. Cand vine un pacient sunt criteriile de severitate a bolii, varsta, comorbiditati, investigatii biologice asociate patologiei. Toate ne fac sa avem o gandire care sa permita trierea pacientilor, dar e foarte dificil”, a spus medicul, pentru sursa citata anterior.

Citeste si: Ce salariu incaseaza, de fapt, Adrian Streinu-Cercel. Suma lunara este uriasa

Cum sunt alesi pacientii pentru ATI. ”Situatia pare scapata de sub control. Inca mai avem o sansa, dar ca sa o fructificam trebuie sa fim fermi si foarte exacti. Cred ca a fost acel curent care a mobilizat oamenii sa nu respecte regulile cunoscand ca undeva in firea noastra nu suntem prieteni cu regulile si atunci oamenii nu le-au mai respectat”, a declarat Musta.

„Cred ca si cei care trebuie sa implementeze aceste reguli au vina lor pentru ca nu au fost suficient de fermi. E greu sa analizez eu situatia pentru ca nu sunt medic de politici de sanatate publica, dar cred ca vina este impartita”, a concluzionat medicul.

loading...