Cat costa un apartament in Bucuresti. In primele 9 luni ale lui 2020, apartamentele s-au scumpit in Bucuresti cu 4%. Preturile au crescut atat din cauza cresterii pretului materialelor de constructii, dar si ca urmare a cresterii costurilor cu forta de munca.
Citeste si: Ce se ascunde la subsolul Casei Poporului. Locul secret din București
Efectele pandemiei cu noul coronavirus si-au facut simtita prezenta in al doilea trimestru. Atunci s-au inregistrat scaderi pana la un pret de 1400 de euro pe metru patrat.
Cat costa un apartament in Bucuresti. Preturile au crescut in ultimele luni
In ultima perioada, a scazut si diferenta dintre imobilele vechi si cele noi. Mai precis, a scazut la doar 60 de euro pe metru patrat, fata de aceeasi perioada in 2019. Atunci diferenta era de 110 euro pe metru patrat. In prezent, conform unor informatiilor dintr-un raport oficial, pretul pe metru patrat in Capitala, in prezent este in jur de 1.400 de euro, sustine hotnews.ro.
Citeste si: Pretul apartamentelor vechi a explodat in Romania. Record pentru ultimii 11 ani
Un raport publicat marti a aratat faptul ca aceasta scadere se datoreaza increderii scazute in finalizarea proiectelor noi din partea clientilor, existand un precedent in cazul crizei din 2008.
Cat costa un apartament in Bucuresti. „Cu o rata a inflatiei in scadere (de la 3,8% la sfarsitul anului 2019 la 2,6% in august 2020), dar un curs de schimb mai mare de 4,8698 RON / EUR (la 30 septembrie 2020), anul acesta a avut un inceput similar anilor precedenti pe piata rezidentiala. Cu toate acestea, se estimeaza ca economia sa treaca in acest an printr-o recesiune – Comisia Europeana se asteapta la o scadere de 6% a PIB-ului romanesc pentru 2020, cu speranta unei cresteri de 4% in 2021 in cazul in care criza medicala este tinuta sub control. Pandemia de COVID-19 a lovit destul de serios piata imobiliara”, arata raportul.
Sectorul de imobiliare este puternic influentat de recesiunile economice. In consecinta, o evolutie favorabila depinde de viteza cu care se va realiza redresarea economica, adauga sursa mentionata anterior.