Cat costa un apartament in Bucuresti. In primele 9 luni ale lui 2020, apartamentele s-au scumpit in Bucuresti cu 4%. Preturile au crescut atat din cauza cresterii pretului materialelor de constructii, dar si ca urmare a cresterii costurilor cu forta de munca.

Citeste si: Ce se ascunde la subsolul Casei Poporului. Locul secret din București

Efectele pandemiei cu noul coronavirus si-au facut simtita prezenta in al doilea trimestru. Atunci s-au inregistrat scaderi pana la un pret de 1400 de euro pe metru patrat.

Cat costa un apartament in Bucuresti. Preturile au crescut in ultimele luni

In ultima perioada, a scazut si diferenta dintre imobilele vechi si cele noi. Mai precis, a scazut la doar 60 de euro pe metru patrat, fata de aceeasi perioada in 2019. Atunci diferenta era de 110 euro pe metru patrat. In prezent, conform unor informatiilor dintr-un raport oficial, pretul pe metru patrat in Capitala, in prezent este in jur de 1.400 de euro, sustine hotnews.ro.

Citeste si: Pretul apartamentelor vechi a explodat in Romania. Record pentru ultimii 11 ani

Un raport publicat marti a aratat faptul ca aceasta scadere se datoreaza increderii scazute in finalizarea proiectelor noi din partea clientilor, existand un precedent in cazul crizei din 2008.

Cat costa un apartament in Bucuresti. „​Cu o rata a inflatiei in scadere (de la 3,8% la sfarsitul anului 2019 la 2,6% in august 2020), dar un curs de schimb mai mare de 4,8698 RON / EUR (la 30 septembrie 2020), anul acesta a avut un inceput similar anilor precedenti pe piata rezidentiala. Cu toate acestea, se estimeaza ca economia sa treaca in acest an printr-o recesiune – Comisia Europeana se asteapta la o scadere de 6% a PIB-ului romanesc pentru 2020, cu speranta unei cresteri de 4% in 2021 in cazul in care criza medicala este tinuta sub control. Pandemia de COVID-19 a lovit destul de serios piata imobiliara”, arata raportul.

Sectorul de imobiliare este puternic influentat de recesiunile economice. In consecinta, o evolutie favorabila depinde de viteza cu care se va realiza redresarea economica, adauga sursa mentionata anterior.

loading...