Situatie din ce in ce mai dificila in Romania din cauza pandemiei de coronavirus. Premierul Ludovic Orban a anuntat inchiderea scolilor in Bucuresti, dupa ce s-a depasit pragul de trei la mie.

UPDATE: Capitala intra OFICIAL in scenariul rosu!

Consiliul Municipal pentru Situatii de Urgenta a decis luni, 19 octombrie 2020, ca masca sa fie obligatorie in Bucuresti in toate spatiile publice inchise si deschise. In plus, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele si salile de jocuri de noroc vor fi inchise pentru urmatoarele 14 zile. Masurile se vor aplica de luni noapte.

Toate scolile din Bucuresti intra in scenariul rosu, astfel cursurile vor fi desfasurate online. Decizia CMSU vine dupa ce rata de infectare in Capitala a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori, anunta Digi24.

_______________________________________________________________________

Numarul cazurilor de COVID-19 a explodat in Bucuresti, iar autoritatile au trecut la planul urmator. Premierul Ludovic Orban a anuntat urmatoarele masuri care vor fi aplicate in Capitala. Purtarea mastii va fi obligatorie in toate spatiile deschise, se suspenda cursurile si se inchid cinematografele, teatrele, cafenelele si restaurantele. Cursurile se vor tine online.

“Comitetul Municipal pentru situatii de Urgenta va constata depasirea pragului de trei la mie si va lua masuri. Printre aceste masuri este purtarea obligatorie a mastii in toate spatiile deschise, suspendarea cursurilor scolilor si organizarea cursurilor online, suspendarea activitatii teatrelor, cinematografelor, restaurantelor si cafenelelor la interior”, a declarat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Tot astazi, ministrul Educatiei, Monica Anistie, a marturisit ca inchiderea scolilor in Romania va fi luata marti, 20 octombrie, dupa ce DSP va prezenta situatia Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

“DSP va prezenta situatia epidemiologica Comitetului pentru Situatii de Urgenta. In fuctie de situatie si de numarul focarelor din scoli, Comitetul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti poate decide suspendarea temporara pentru 14 zile a cursurilor. Cel mai probabil, de marti vor fi suspendate cursurile fata in fata, dar vor continua in sistem online”, a declarat, duminica, Monica Anistie.

loading...