Mihaela Birlic a fost prezenta la emisiunea lui Marius Tuca, unde a vorbit despre cele mai sanatoase practici alimentare. In plus, medicul nutritionist a dezvaluit cum arata o zi din viata sa, din punct de vedere alimentar.

Toti cei care au probleme cu masa corporala trebuie sa aiba in vedere sfaturile medicului nutritionist Mihaela Birlic. Prezenta la emisiunea prezentata de Marius Tuca la Aleph News, Miheale Birlic a povestit despre dieta ei.

“Toata viata mea m-am luptat cu mancarea pentru pastrarea siluetei, niciodata nu am putut manca dupa pofta inimii. Nu am gasit solutia sa mancam si cat ne-am dori, si sa nu punem kilograme in plus, Eu mananc o singura masa pe zi. Cei care au arderi rapide sau cei care fac sport pot manca si 2 – 3 mese. Daca vrem sa slabim, gustarile nu sunt justificate, cele 3 mese cu doua gustari sunt pentru copiii in crestere”, a marturisit Mihaela Birlic.

Medicul nutritionist a dezvaluit cum trebuie sa arate farfuria ideala: “Farfuria nu trebuie sa aiba mai mult de 20 de centimetri. Noi am ajuns sa mancam dintr-un platou. Farfuria ideala trebuie sa arate asa: jumatate legume, un sfert proteine (carne, peste, ou) si un sfert carbohidrati: cartofi, fainoase. Fainoasele niciodata mai mult de un sfert, legume cat mai multe. Asta e farfuria ideala. In momentul in care vorbim despre slabit, din aceasta farfurie dispar carbohidratii”.

De asemenea, medicul nutritionist a tras un semnal de alarma cu privire la gustarile dintre mese: “Noi, romanii, inainte nu am avut mancare si acum este frenezia de a manca mult. Nu am fost crescuti la pension, deci pana la urmatoarea masa, gata cu mancatul. Intre mese trebuie sa fie pauze de 5 – 6 ore”.

Ciorba romaneasca, brand de tara

Mai mult, Mihaela Birlic explica importanta ciorbei in meniul romanilor: “La masa de pranz eu as manca o ciorba. Suntem romani si imi pare rau ca nu folosim ciorba ca pe un aliment prietenos, dietetic. E nevoie de studii in strainatate, care sa ne arate ca, la ecografie, o ciorba sta de doua ori mai mult timp in stomac decat un felul doi consumat cu o sticluta de apa. Sunt asa o mare aparatoare a ciorbei, incat as face-o brand de tara”.

loading...