Cat de sanatoasa este berea. Multa lume si-a pus aceasta intrebare. Se pare ca, atunci cand consumam alimente fermentate, acestea ne aduc numeroase beneficii. Pot preveni afectiunile cardiovasculare sau metabolice precum diabetul. De asemenea, aduc imbunatatiri la nivelul sistemului imunitar si cognitiv.

Bauturile si alimentele fermentate sunt rezultatul unui proces natural. Prin acesta materiile prime din continutul acestora (cereale, fructe, legume, iaurturi, carne sau peste) sunt transformate in substante sanatoase de catre diferite microorganisme (bacterii, drojdii).

Ce rol au in digestie alimentele fermentate

Cat de sanatoasa este berea. In timpul unor procese de fermentare complexe, zaharurile si carbohidratii sunt descompusi in molecule mai simple. Asta faciliteaza o absorbtie mai usoara a nutrientilor. De asemenea, aduce si o imbunatatire a digestiei. Sunt, de fapt, alimente partial digerate.

Tocmai de aceea, persoanele care nu tolereaza lactoza din lapte, pot consuma alte variante fermentate ale laptelui. Asta deoarece lactoza este partial descompusa. Muraturile sunt bogate in acizi organici, fapt ce faciliteaza digestia. Ajuta la absorbtia si asimilarea nutrientilor de care organismul are nevoie, scrie click.

Cat de sanatoasa este berea. Miracol pentru organism

In ceea ce priveste berea, una dintre cele mai populare bauturi obtinute printr-un proces de fermentare, au fost identificati in compozitia sa peste 35 de compusi fenolici, aproximativ 80-90% in malt si 10-20% in hamei, care ajuta in lupta cu radicalii liberi si reduc efectele toxice ale acestora. Desigur, potentialele sale efecte benefice vizeaza un consum moderat, reprezentat de 660ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei.

Cat de sanatoasa este berea. „Desi au beneficii dovedite, moderatia este cheia chiar si in consumul acestor tipuri de alimente. Daca ne referim strict la bere, originea naturala a materiilor prime si transformarile pe care le sufera in timpul procesului de fermentatie ii confera proprietati antioxidante si antiinflamatorii”, a declarat dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

„Daca ne referim strict la bere, originea naturala a materiilor prime si transformarile pe care le sufera in timpul procesului de fermentatie ii confera proprietati antioxidante si antiinflamatorii”, a adaugat specialistul. Insa, trebuie sa tinem cont si de efectele negative, care pot aparea in cazul consumului excesiv de alcool. Chiar daca un produs este sanatos, se recomanda intotdeauna un consum moderat.

loading...