Calendar ortodox luni 19 octombrie. Sfantul Proroc Ioil a trait cu 800 de ani inainte de nasterea lui Hristos. El a fost fiul lui Fanuil, din tribul Ruben. A vestit durerile care se vor abate asupra lui Israel, inclusiv robia babiloniana. Tot el a dat sfaturi pentru post, ca fiind cel mai bun mijloc prin care Dumnezeu se face milostiv.

Calendar ortodox luni 19 octombrie. Ce sfant sarbatorim

Sfantul sarbatorit in aceasta zi este cel care a vestit si pogorarea Sfantului Duh asupra Sfintilor Apostoli si asupra crestinilor: „Varsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, si fiii si fiicele voastre vor profeti, batranii vostri visuri vor visa, iar tinerii vostri vedenii vor vedea. Chiar si peste robi si peste roabe voi varsa Duhul Meu… Oricine va chema numele Domnului se va izbavi” (3, 1-2, 5).

Sfantul Ioil a prorocit si descris si Ziua Infricosatei Judecati. El a trecut la cele vesnice la adanci batraneti, scrie antena3.ro.

Calendar ortodox luni 19 octombrie. Tot astazi, facem pomenirea:

  • Sfantului Mucenic Uar, a sapte dascali, a fericitei Cleopatra si a fiului ei, Ioan; a sase cuviosi mucenici din pustie, care s-au nevoit impreuna cu Sfantul Uar;
  • Sfantului Sfintitului Mucenic Sadot si cei impreuna cu dansul, o suta douazeci de mucenici;
  • Sfantului Leontie filosoful;
  • Sfintilor Felix, preotul, si Eusebie, diaconul;
  • Sfantului Cuvios Ioan de la Rila (Bulgaria), facatorul de minuni.

Calendar ortodox luni 19 octombrie. Calendar ortodox octombrie 2020. Care sunt sarbatorile religioase si posturile din a doua luna de toamna. Sunt foarte importante pentru toti credinciosii crestin ortodocsi, asa ca trebuie sa le stii neaparat. Luna octombrie incepe cu un praznic insemnat cu cruce rosie in calendar.

Chiar in prima zi este Acoperamantul Macii Domnului, umat apoi de trei praznice importante si dragi poporului Roman:

  • ✝ Sfanta Cuvioasa Parascheva de la Iasi, 14 octombrie,
  • ✝ Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir, la 26 octombrie
  • ✝ Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, ale carui moaste se afla in Catedrala Patriarhala, la 27 octombrie.
loading...