Romanii sunt mari amatori de legume proaspete, dar trebuie sa fie atenti la ce cumpara din piata sau supermarket. Unele produse pot fi cultivate in conditii inproprii si pot avea efect nociv asupra organismului.

Astazi vorbim despre rosii. De multe ori, romanii realizeaza ca rosiile proaspat cumparate fie nu au gust, fiu au un aspect neobisnuit. De exemplu, o femeie din Oradea a cumparat rosii dintr-un supermarket si a observat ca aveau un continut ciudata.

Au mai fost cazuri in care clientii au descoperit ca legumele preferate de ei contineau seminte incoltite care sunt periculoase pentru consum si ne pot imbolnavi, potrivit antena3.ro.

Rosiile care au seminte incoltite contin o substanta toxica pentru oameni numita solanina. Mai mult, acest fenomen se poate intalni si la castraveti, pepeni sau chiar mere. Adesea de vina sunt conditiile in care sunt pastrate legumele si apare fenomenul de germinare.

Cum ne afecteaza solanina sanatatea

Potrivit specialistilor, in functie de concentratia solaninei si de cantintatea care a ajuns in organismul nostru, putem sa ne simtim deshidratati. In cele mai grave cazuri, se poate ajunge la insuficienta renala.

Cel mai adesea, oamenii pot confunda simptomenel cu probleme digestive, manifestate prin greturi, varsaturi sau colici abdominale.

Rosiile ne pot imbolnavi

Trebuie stiut faptul ca rosiile nu se consuma atunci cand se administreaza medicamente sulfanilamidice. In plus, in cazurile de astm bronsic, menstre dureroasa, boli ginecologice sau litiaza renala consumul de rosii trebuie redus.

Ar mai trebui evitat consumul de rosii in cazul bolilor gastroduodenale, din cauza aciditatii acestor legume.

loading...