Pro TV va avea un nou proprietar incepand cu saptamana viitoare. Tranzactia a fost evaluata la 2,1 miliarde de dolari, potrivit unui anunt al CME si a fost aprobata de Comisia Europeana.

E oficial: compania-mama a Pro TV trece la PDF, un grup de investitii controlat de cel mai bogat om din Cehia, Petr Kellner, potrivit paginademedia.ro. Tranzactia este evaluata la 2,1 miliarde de dolari, iar CME anunta ca PRO TV va fi operat de PPF Group N.V incepana cu data de 13 octombrie 2020.

Comisia Europeana a analizat tranzactia dintre cele doua companii.

Detalii despre compania PPF Group

Potrivit sursei citate, grupul PPF investeste in mai multe segmente de piata, inclusiv servicii financiare, telecomunicatii, biotehnologie, imobiliare si inginerie mecanica.

Mai mult, PPF Group se intinde din Europa pana in America de Nord si in toata Asia. Grupul PPF detine companii active, care isi ridica valoarea la 49 de miliarde de euro si are 135.000 de angajati la nivel global.

Cine este miliardarul ceh Petr Kellner

Petr Kellner (56 de ani) este cel mai bogat om din Cehia, cu o avere de peste 10 miliarde de euro. El a inceput sa-si construiasca averea la inceputul anilor 90 vanzand produse de birotica si papetarie.

Apoi a lansat un fond de investitii prin care a cumparat cel mai mare asigurator din Cehia in timpul privatizarilor. Kellner a absolvit Universitatea din Praga cu profil economic in anul 1986. A fost angajat la compania ceha Impromat – importator si vanzator de fotocopiatoare. Atunci l-a cunoscut pe Milan Vinkler, alaturi de care a fondat PPF.

loading...