Încă o dovadă că trebuie să vă informați foarte bine înainte să plecați într-o vacanță. Este și cazul lui Chris Dodd, un turist britanic în vârstă de 29 de ani din Poole, care a fost arestat de autoritățile thailandeze, după ce a luat de pe jos un telefon pe care îl găsise în aeroportul din Chiang Mai.

Astfel, el a petrecut aproape două săptămâni după gratii, după ce a luat din aeroport un telefon găsit pe jos, pe care l-a dus la hostelul la care era cazat. Dodd a fost identificat pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și reținut, potrivit stirileprotv.ro.

Britanicul se cazase la 10 minute de aeroport și a lăsat telefonul în cameră, după care a plecat să își ia ceva de mâncare. Când s-a întors, îl aștepta poliția thailandeză.

Mai mult, el a încercat să se apere spunând că avea de gând să îl predea ulterior, însă a fost totuși pus sub acuzare pentru furt.

Pentru acest gest, bărbatul de 29 de ani risca să petreacă cinci ani după gratii, în condițiile în care mutarea unui obiect care nu-i aparține unei persoane într-un alt loc este considerat furt sub legea thailandeză.

În cele 12 zile petrecute în închisoare, el a fost obligat să se tundă. A scăpat de acuzații abia după ce familia a reușit să strângă peste 20.000 de lire, pentru ca el să fie eliberat.

Vineri, Chris s-a întors în Londra, iar tatăl său a dat o petrecere de bun venit.

„Mi s-a luat o piatră de pe inimă. Mama și iubita lui au fost alături de el, dar a fost un moment emoționant când s-au întors toți acasă. Am folosit aproape toți banii strânși și sunt recunoscător tuturor celor care au donat pentru cauza noastră. Fără ei ar fi trebuit să ne vindem casa, ceea ce am fi făcut.”

loading...