Calendar ortodox joi 8 octombrie. Sfanta Pelaghia a trait in secolul al V lea. Ea a fost inzestrata de Dumnezeu cu o frumusete trupeasca nemaivazuta. Inainte sa se converteasca la crestinism, se numea Margareta. Si-a folosit, din pacate, frumusetea pentru desfranare. Cand a trecut pe langa biserica in care predica episcopul Non, s-a oprit sa-i asculte predica.

Episcopul, dupa ce a vazut-o, a spus: „Luati aminte la femeia aceasta, de la care eu multa invatatura am aflat. Socotiti cate ceasuri a zabovit in camera ei, spalandu-se si imbracandu-se cu ales vesmant si impodobindu-se la oglinda cu multa grija, numai ca sa se arate mai frumoasa decat celelalte femei, in fata oamenilor”.

Calendar ortodox joi 8 octombrie. Ce sarbatoresc romanii astazi

„Iar noi, care dorim din toata inima sa fim bineplacuti lui Dumnezeu, ne lenevim si nu ne silim sa impodobim pacatosul nostru suflet, nu ne sarguim sa-l spalam cu lacrimile pocaintei, nici sa-l impodobim cu margaritarele faptelor bune, ca sa se infatiseze cu vesmant cuviincios in fata lui Dumnezeu”, a adaugat el.

Cuvintele acestuia au facut-o sa-si schimbe complet viata. A primit botezul si apoi s-a retras intr-o chilie pe Muntele Maslinilor. Dupa trei ani, sfanta a fost cercetata de Iacov, diaconul episcopului Non. Cand a revenit dupa trei zile, a gasit-o moarta. I-a ingropat trupul cu cinste, scrie antena3.ro.

Calendar ortodox joi 8 octombrie. Astfel, desfranata de mai inainte, a fost iertata de noianul pacatelor datorita pocaintei sale. Tot astazi, facem pomenirea Sfintei Cuvioase Taisia.

Citeste si: Calendar ortodox octombrie 2020. Sarbatorile religioase cu cruce rosie si zilele de post

 Care sunt sarbatorile religioase si posturile din a doua luna de toamna. Sunt foarte importante pentru toti credinciosii crestin ortodocsi, asa ca trebuie sa le stii neaparat. Luna octombrie incepe cu un praznic insemnat cu cruce rosie in calendar.

Calendar ortodox joi 8 octombrie. Chiar in prima zi este Acoperamantul Macii Domnului, umat apoi de trei praznice importante si dragi poporului Roman:

  • ✝ Sfanta Cuvioasa Parascheva de la Iasi, 14 octombrie,
  • ✝ Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir, la 26 octombrie
  • ✝ Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, ale carui moaste se afla in Catedrala Patriarhala, la 27 octombrie.
loading...