Imagini bizare din intreaga lume. Planeta Pamant este una uimitoare. Sunt niste locuri care iti taie rasuflarea. O parte dintre acestea au fost surprinse de fotografi. Imaginile rezultate sunt atat de incredibile incat par efectiv de pe alta planeta. Multora nu le vine sa creada ca sunt reale atunci cand le privesc.

Imagini bizare din intreaga lume. Par de pe alta planeta

Cea mai mare pestera de cristale din lume

Pestera plina cu cristale uriase se afla la 50 de metri sub o mina de argint, care a fost abandonata. Mai precis, poate fi gasita in orasul Pulpi din Andaluzia, Spania. Locul bizar a fost descoperit in anul 1999 de cativa membri ai societatii mineralogice din Madrid.

Imagini bizare din intreaga lume. Peste 600 de tone de roci, daramaturi si pamant au fost indepartate de catre specialisti, pentru a permite accesul la comoara naturala. Geodele se formeaza de-a lungul a milioane de ani. Ele apar atunci cand o cavitate din interiorul unei pietre se umple cu lichid.

„In general, trebuie sa se umple complet cu o solutie salina, in acest caz, solutie cu sulfat de calciu, care creeaza cristale de selenit, apoi are nevoie de timp suficient si de temperatura potrivita pentru a se forma. Dar in primul rand de foarte mult timp, este un proces de durata”, a explicat geologul Francisco Fernandez Amo, pentru Euronews, conform Daily Escape.

Insula Staffa din Scotia

Imagini bizare din intreaga lume. Este cunoscuta in toata lumea pentru trasaturile sale geologice unice. Aici se gasesc numeroase pesteri, iar forma unica a coloanelor de bazalt poate fi intalnite si in cazul formatiunii Giant’s Causeway, din Irlanda. Insulita uimitoare este localizata la sud-vest de insula Ulva si la jumatatea distantei dintre Ross of Mull si Insulele Treshnish. Este una dintre cele mai mici din Hebridele Sudice, scrie descopera.ro.

Gheizerul Strokkur din Islanda

Imagini bizare din intreaga lume. Este unul dintre cele mai cunoscute gheizere din toata lumea. Asta datorita frecventei sale de eruptie si cantitatii uriase de apa evacuata. Gheizerul este situat in Islanda. Strokkur reprezinta cuvantul islandez pentru „Churn”. Este, cu siguranta, unul dintre cele mai populare gheizere.

Multi il considera unic pentru ca erupe la aproximativ 6-10 minute. Inaltimea apei poate atinge intre 10 si 25 de metri. Uneori, se intampla ca apa sa ajunga pana la 40 de metri inaltime.

Chiar daca arata extrem de bizar, toate aceste locuri au o explicatie stiintifica fascinanta. Ele atrag anual mii de turisti curiosi sa vada aceste minuni ale naturii chiar cu ochii lor.

loading...