In timp ce romanii parasesc masiv, satele romanesti, iata ca strainii gasesc, aici, oaza de liniste, autenticitate si verdeata de care au nevoie si pe care n-o descopera in tarile de origine.

Noroiul de pe ulite satului; sunetul cocosilor, dimineata devreme; ideea de a-ti achizitiona propria hrana, crescand animale sau cultivand legume si fructe; ouale proaspete luate din cuibarul gainilor, sunetul naturii dezlantuite sau comunitatea, in sine, toate aceste elemente au atras strainii in satul Richis, comuna Biertan, Sibiu.

Fie ca au venit din Germania, Franţa, Olanda, Italia sau Statele Unite, strainii au lasat deoparte zgomotul oraselor si au ales sa traiasca intr-un loc plin de farmec, pitoresc din inima Transilvaniei, cu o istorie de peste 700 ani.

Soţii Schmid direct din Munchen si-au achizitionat o proprietate in Richis, in urma cu doi ani si jumatate : Richiş e a două casă pentru mine. Am o viaţă bună aici cu soţia mea, mult mai bună decât în Germania”, a declarat Heribert Schmid pentru Business Magazin.

Eleine şi Martin sunt primii olandezi care s-au mutat la Richis prin anii ’90, dupa o scurta vizita in zona: Tot ceea ce ne înconjoară, atmosfera, uitaţi-va la dealurile din jur! Natură! Şi să nu uităm ce le spunem mereu românilor: Fiţi mândri cu propria ţară! Sunt atâtea naţionalităţi care au ales să-şi ia o casă aici. Trebuie să fie ceva special la locul asta!” , scriu cei de la Business Magazin.

In momentul de fata, numarul familiilor ce locuiesc in satul Richis este de ordinul zecilor, formand o comunitate si dezvoltand in zona, un centru infoturistic al carui scop este acela de a organiza diverse evenimente culturale: festivaluri sau targuri prin care promoveaza mestesuguri sau produse traditionale din zona.

Un loc ce merita pus pe harta calatoriilor viitoare 🙂

loading...