Tavi Pertea, un politist din Bihor, a realizat un vlog pe canalul sa de YouTube in care le arata romanilor cati bani castiga, de fapt, un politist. Drept dovada, omul legii a prezentat chiar si exemple cu fluturasi de salariu.

Multa lume este curioasa ce salariu are un politist in Romania. Iata ca acest mister a fost deslusit chiar de un om al legii. Este vorba despre Tavi Pertea, care are un canal de YouTube in care dezbate teme care au legatura directa cu meseria de politist.

“Am salarii aici din 2020, cinci fluturasi. O sa incep cu salariul unui agent de politie debutant din anul 2020. Primul salariu pe care l-a luat a fost in luna februarie pe luna ianuarie. Totalul salariului incasat pentru o luna intreaga este de 3162 de lei. Atat incaseaza un politist in operativ. La care se adauga suma de 331 de lei spor de weekend, a lucrat un weekend. Asta inseamna ca i-au intrat pe card 3492 de lei. Acesta este primul salariu incasat de un agent de politie. Este inclusa si norma de hrana, in valoare de aproape 1000 de lei”, a marturisti Tavi Pertea.

Polistul isi aminteste de momentul in care a incasat primul salariu. A prins vremuri grele, pentru ca in acel an, 2010, au fost taiate salariile cu 25 %. In plus, Tavi Pertea a dezvaluit cati bani a incasat un agent sef, cu 10 ani vechime, in luna august 2020.

“Primul meu salariu ca ofiter de Politie in 2010 a fost de 1450 de lei. A fost primul salariu taiat atunci cu 25 %. Primul salariu a unui ofiter debutant, pentru luna august, este de 3385 de lei. La aceasta suma se mai adauga 326 de lei pentru chirie. Politistul a incasat in final suma de 3711 lei. Salariu unui agent sef adjunct din operativ, cu 10 ani vechime, care lucreaza si noptile si weekendurile, pentru luna august, este de 4465 lei. Din care 514 lei spor de weekend si 278 lei pentru echipament” a mai spus omul legii.

Vedeti continuarea in video-ul de mai jos:

loading...