New York Times a publicat un reportaj despre viata oamenilor de pe o insula din Grecia, unde speranta de viata este foarte mare. Chiar au fost cazuri in care oameni s-au vindecat de cancer, dupa ce s-au mutat in Ikaria.

Ikaria este o insula situata in extremitatea sudica din marea Egee, unde oamenii au un stil de viata care ii face aproape nemuritori. Aici ceasurile nu exista si nici macar cancerul nu supravietuieste.

Potrivit sursei citate, Stamatis Moraitis, un veteran de razboi grec, a marturisit cum i s-a schimbat complet viata dupa ce s-a mutat pe insula Ikaria. La 60 de ani, barbatul a aflat ca are cancer la plamani. In acele vremuri, Stamatis locuia in Statele Unite, dar a decis sa se mute pe insula Ikaria, dupa ce medicii din America i-au dat doar 9 luni de trait.

Aici a inceput un nou stil de viata: se odihnea, manca doar legume proaspete, iar corpul lui devenea din ce in ce mai puternic. Dupa 9 luni, cancerul a disparut si se simtea din ce in ce mai puternic. Dupa 25 de ani, Stamatis s-a dus in Statele Unite sa ceara explicatii medicilor, dar toti cei care l-au consultat atunci erau deja morti.

Reteta unei vieti lungi a ikarienilor

La micul dejun, locuitorii insulei Ikaria consuma lapte de capra, vin, ceai de salvie sau cafea, miere si paine.

Pranzul este mereu compus din fasole, cartofi, verdeturi si legume de sezon culese din gradina.

Cina consta de cele mai multe ori in paine si lapte de capra. De Craciun si de Paste, ikarienii au obiceiul sa consume carne de porc crescut chiar de ei.

Toate mesele sunt bogate in ulei de masline, legume proaspete, miere si vin. Un lucru foarte important este ca ei consuma foarte putin zahar, faina alba, lactate, carne si alcool.

loading...