Acoperamantul Maicii Domnului sau Pocroave. Sarbatoarea Acoperamantul Maicii Domnului este praznuita in calendarul crestin ortodox pe 1 octombrie. Este sarbatoare mare, insemnata cu cruce rosie. De aceasta zi speciala pentru romani sunt legate multe rugaciuni puternice, dar si traditii si superstitii populare.

Acoperamantul Maicii Domnului sau Pocroave. Sarbatoare mare la romani, cu cruce rosie

Sarbatoarea Acoperamantul Maicii Domnului este o zi sfanta cu puternice semnificatii in randul credinciosilor. Se spune ca rugaciunile rostite in aceasta zi sunt facatoare de minuni.

Sarbatoarea de la 1 octombrie se mai numeste si Pocroave.. „Pocroavele“ este denumirea populara a Acoperamantului Maicii Domnului. Este, de fapt, un cuvant slavon care inseamna acoperirea pamantului cu bruma sau cu zapada.

Traditii si obiceiuri de Acoperamantul Maicii Domnului

Acoperamantul Maicii Domnului sau Pocroave. De aceasta sarbatoare sunt legate numeroase traditii si superstitii In unele zone se zice ca fetele care sunt impodobite astazi pentru nunta vor avea parte de o casnicie lunga si fericita. Gospodinele isi servesc rudele si oaspetii cu placinte gustoase de post, umplute cu mere sau cu dovleci.

In unele sate, de Pocroave, vitele sunt stropite cu apa sfintita. Asta pentru a fi ferite de boli in sezonul rece. Credinciosii tin post in aceasta zi, fiindca asa sunt feriti de boli, de inec sau de suparari.

Rugaciunea zilei de 1 octombrie. Trebuie neaparat sa o spui

Acoperamantul Maicii Domnului sau Pocroave. „O, Mama prea iubita si Preasfanta Fecioara Maria, Tu care desfaci «nodurile» ce ii sufoca pe copiii Tai, intinde-ti mainile milostive spre mine. Iti incredintez astazi acest «nod» (numim necazul) si toate consecintele negative. Iti dau acest «nod» care ma chinuie, ma face nefericit si ma impiedica sa ma unesc cu tine si cu Fiul Tau, Mantuitorul meu.

Cred cu tarie ca poti sa desfaci acest «nod», pentru ca Domnul Iisus iti da intreaga putere. Tu esti Mama mea, stiu ca vei face aceasta pentru ca ma iubesti cu insusi iubirea Lui Dumnezeu. Maica Domnului, care desfaci «nodurile» vietii mele, roaga-te pentru mine! Iti multumesc, Maicuta mea preaiubita!„, scrie libertatea.ro.

loading...