Cel mai periculos aliment pentru copii. Din pacate, multe mame comit o eroare, incercand sa isi hraneasca copiii. Acest ingredient toxic este folosit mai ales la micul dejun. Dr. Mihaela Bilic trage un semnal de alarma cu privire la felul in care parintii isi hranesc copiii.

Unul dintre alimentele cele mai nocive este prezent aproape zilnic in farfuria celor mici. Continutul mare de zahar si grasimile fac din acesta un aliment de evitat, mai spune specialistul in nutritie. Atentia sporita a parintilor trebuie sa fie la capitolul zahar si alimente procesate.

Cel mai periculos aliment pentru copii. Multe mame fac greseala asta

”In nici un caz, un copil nu trebuie sa manance dietetic, pentru ca el are nevoie de grasimi atata timp cat este in crestere. Mancatul dietetic este un mancat nesanatos. Grasimea este substratul esential pentru crestere, iar un copil mai degraba trebuie sa manance gras. Un copil are nevoie de grasime de calitate”, a declarat Bilic, conform clickpentrufemei.ro.

Obligatoriu, copiii trebuie sa manance unt, sa bea laptele integral. Nu intamplator copiii prefera cartofii prajiti. Avem nevoie de grasime pentru a creste, tot ce inseamna sistem nervos la copilului se dezvolta pe baza grasimii, deci este o chestiune de buna crestere. Nu trebuie sa manance dietetic sub nicio forma, trebuie invatat sa aiba si legume in farfurie”, explica nutritionistul.

Cel mai periculos aliment pentru copii. Cerealele cu lapte. Sunt printre cele mai des intalnite variante de mic dejuns, cand vine vorba de cei mici. Insa sunt, de fapt, cel mai periculos aliment pentru ei.

„Dulciurile facute in casa nu fac niciun rau daca nu sunt consumate in exces, iar traditionalul orez cu lapte este mai sanatos decat cerealele. Sunt adepta si promovez gatitul in casa. Dar, sa nu ne facem un obicei. O data pe saptamana este mai mult decat echilibrat. Cerealele au fost inventate de americani cand si-au dat seama ca trebuie sa hraneasca o natie intreaga cu ceva ieftin”, spune nutritionista Dr. Mihaela Bilic.

Cel mai periculos aliment pentru copii. „Cerealele au fost inventate de americani cand si-au dat seama ca trebuie sa hraneasca o natie intreaga cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au bagat in ele zahar si au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj. Pentru un copil, mai degraba as pune o felie de paine cu unt si gem, care in final ca numar de calorii face tot cat cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie sa ne intoarcem la simplitate”, a adaugat nutritionista Dr. Mihaela Bilic.

loading...