Odata cu pandemia, s-a dezvoltat o noua afectiune: boala mouse-ului. Potrivit specialistilor, statul la calculator mai mult timp decat inainte a facut ca un numar tot mai mare de persoane sa resimta afectiunea denumita sindromul tunelului carpian.

Persoanele care petrec foarte mult timp in fata calculatorului sunt predispuse afectiunii sindromul tunelului carpian sau boala mouse-ului.

Kinetoterapeutul Elena Craciun explica ce se intampla cu corpul nostru. “Este o afectiune ca urmare a afectarii nervului median. Acest nerv este cel care controleaza activitatea si sensibilitatea a degetului mare, a aratatorului, a mediusului si jumatate din degetul inelar. O presiune aplicata asupra acestui nerv cauzeaza sindromul tunelului carpian”.

Cei de la Observatornews.ro au stat de vorba cu Cristian Marin, un roman care a avut nevoie de ajutorul specialistilor pentru a se trata de aceasta afectiune: “Nu iti dai seama la inceput ca e ceva grav. La un moment dat amplificandu-se mai mult a trebuit sa apelez la un kinetoterapeut. Am purtat o orteza speciala ca sa imi tina pozitia corecta”, a marturisit pacientul.

“Atunci cand apar acele furnicaturi, acele amorteli, o sa vedeti ca pacientul nostru, viitorul pacient, isi scutura manuta. Cazurile usoare se pot trata cu exercitii si purtatul unei orteze, insa cazurile grave ajung la operatie.

Acest mouse trebuie sa fie adaptat formei mainii dumneavoastra, nu trebuie sa fie strans cu putere. El nu trebuie sa fie foarte departe de tastatura. Boala poate aparea si la soferi, casieri, frizeri, brutari sau la cei care lucreaza in constructii pentru ca fac miscari repetitive„, explica kinetoterapeutul Elena Craciun.

Specialistul ne propune cateva exercitii pentru e preveni aceasta boala: „Pentru a preveni aceasta boala trebuie sa facem zilnic cateva exercitii simple. De exemplu, putem sa ne ajutam de un elastic. Cu acesta putem sa facem un exercitiu cu 2 degete, iar aceasta sa fie miscarea, acelasi exercitiu putem sa il facem cu 3 degete si, de asemenea, putem sa il repetam cu toata mana”.

loading...