Centrala termica pe gaze. Toti romanii care vor asa ceva trebuie sa afle aceasta veste. Chiar daca au deja una in locuinta sau isi doresc sa achizitioneze o centrala de acest tip, acum vor avea un motiv de bucurie. Racordarea la gaze va fi complet gratuita pentru toate persoanele fizice. Decizia este valabila indiferent unde eeste locul de consum, scrie economica.net.

Centrala termica pe gaze. De asemenea, se va face in cel mult 90 de zile. Autoritatea de Reglementare a elaborat un nou regulament. Acesta prevede masuri noi pentru racordarea la reteaua de distributie a gazelor naturale. Era nevoie de acest lucru ca urmare a ultimelor modificari ale legii energiei. Toti consumatorii casnici vor fi racordati in mod gratuit.

Citeste si: Ora de iarna 2020. In ce data si la ce ora trecem, de fapt, la ora de iarna

Centrala termica pe gaze. Toti romanii care vor asa ceva trebuie sa afle aceasta veste

Totul va fi posibil dupa ce regulamentul va intra in vigoare. Documentul despre racordarea gratis la gaze poate fi citit AICI. Toti cei care vizati de modificarea legii trebuie sa stie trei informatii extrem de importante. Firma de distributie este obligata sa ii racordeze, la cerere, indiferent de loc.

Citeste si: Romanii pot lua 15.000 de euro gratis de la stat ca sa isi modernizeze casa. S-a dat startul pe 15 septembrie

Centrala termica pe gaze. In al doilea rand, racordarea este gratuita. Nu in ultimul rand, intreg procesul trebuie finalizat in 90 de zile de la obtinerea autorizatiei de construire a instalatiei de gaze. Modificarea aceasta este una extrem de importanta, subliniaza economica.net. Recuperarea costurilor se va realiza strict prin tarifele de distributie, asa cum specifica reglementarile ANRE.

Centrala termica pe gaze. Noul regulament pune in practica prevederile din noua lege 155/2020. Aceasta modifica vechea lege a energiei electrice si gazelor. Acolo se mentioneaza ca operatorul sistemului de distributie are obligatia sa racordeze toti solicitantii la sistemul de distributie, in termen de 90 de zile de la data obtinerii autorizatiei de construire, conform reglementarilor ANRE, mentioneaza sursa citata anterior.

loading...