Ingrasamant natural pentru castraveti. Fertilizarea castravetilor fara chimicale este cea mai buna varianta. Daca va doriti sa aveti o recolta record, dar vreti sa fie si sanatoasa, fara urma de chimicale, este foarte simplu, ieftin si rapid.

Astazi va prezentam cateva trucuri eficiente pentru fertilizarea naturala a legumelor din gradina. Retetele sunt unele extrem de populare, care si-au dovedit pana acum eficacitatea din plin. Ingredientele sunt la indemana oricui si costa foarte putin, sau chiar deloc, in unele cazuri.

Ingrasamant natural pentru castraveti. Pune paine la radacina castravetilor

Stropiri si scheme de fertilizare la castraveti. Cele mai folosite metode naturale:

  • Fertilizarea castravetilor cu ingrasamant din paine
  • Fertilizarea castravetilor cu infuzie de cenusa
  • Ingrasamant natural pentru castraveti cu decoct de ceapa
  • Solutii naturale pentru fainarea la castraveti
  • Fertilizarea castravetilor cu ingrasamant din paine

Ingrasamantul din paine pentru castraveti ii face pe multi sa se mire. La baza acestei retete sta drojdia din paine. Tratamentul cu aceasta solutie naturala pentru fertilizare trebuie aplicat neaparat sapamanal la plante. Este foare usor de preparat in orice gospodarie, scrie Agrointel.

Ingrediente solutie naturala de fertilizare pentru castraveti:

  • o galeata;
  • coji de paine neagra;
  • o piatra/greutate;
  • apa curata.

Ingrasamant natural pentru castraveti. Solutia de fertilizare pentru castraveti se obtine astfel: umpleti la 2/3 o galeata cu coaja de paine neagra. Apoi adaugati apa si puneti deasupra o greutate care sa apese peste amestec. Acest pas este necesar deoarece cojile se vor ridica la suprafata, atunci cand va incepe fermentarea.

Asezati galeata intr-un loc calduros si o lasati acolo timp de o saptamana. Solutia de drojdie se dizolva in apa in proportie 1:3. Fertilizarea poate fi facuta o data pe saptamana, cate 0,5 litri de solutie pentru fiecare tufa. Acest tip de fertilizare se face inca de la inceputul infloririi pana la inceputul ofilirii.

Cele mai utile trucuri bio pentru fertilizarea naturala. Asa vei avea o recolta record

Fertilizarea castravetilor cu infuzie de cenusa

Infuzia de cenusa ajuta la echilibrarea continutului de potasiu. Daca observi ca frunzele tufei de castraveti se ingalbenesc, e un semn ca nu au suficient potasiu. Puneti 2 pahare de cenusa la 1 litru de apa clocotita si lasati sa se infuzeze 24 de ore. Aceasta solutie este benefica si in caz de fainare.

Ingrasamant natural pentru castraveti cu decoct de ceapa

O alta solutie pentru fertilizarea naturala este decoctul de ceapa. Se incalzeste o galeata de apa si se adauga 1 pahar de coji de ceapa. Apoi se pune lichidul pe foc pana incepe sa fiarba. Se opreste focul si se asteapta 2 ore. Apoi puteti uda frunzele cu solutia obtinuta.

Solutii naturale pentru fainarea la castraveti

Este o metoda foarte eficienta impotriva fainarii. Se prepara solutie de lapte acru si apa (1:1), cu care se stropesc tufele. Procesul se face o data pe saptamana. Tot impotriva fainarii este eficienta si solutia de bicarbonat de sodiu. Se pun 50 g la 10 litri de apa, plus 50 g de sapun lichid. Se amesteca bine ingredientele, apoi se stropeste din abundenta fiecare tufa.

loading...